Brodsko-posavska županija turistima sve atraktivnija

Kako se turizam ne odvija samo na Jadranu dokaz je Brodsko-posavska županija koja je od početka godine do 21. rujna dosegla 82% noćenja iz najbolje pretpandemijske 2019. Sjajan trend rasta nastavlja se i dalje.

Sudeći prema turističkim rezultatima Brodsko-posavska županija potvrdila je status cjelogodišnje destinacije. Iako još nije završio, mjesec rujan je bolji u odnosu na rekordnu 2019. Također ohrabruje podatak kako je ostvarenih 37.357 noćenja od početka godine do 21. rujna povećanje za čak 35% u odnosu na isto razdoblje u 2020.

Članak se nastavlja ispod oglasa

– Promatramo li noćenja prema vrsti smještaja najtraženiji su objekti u domaćinstvu poput salaša, rančeva, OPG-ova, kuća za odmor u ruralnom prostoru u kojima je evidentirano povećanje za čak 166% u odnosu na prošlu godinu. Rujanski rekorderi u noćenjima su Turističke zajednice općine Garčin s rastom od šest puta i Općine Cernik koja je ostvarila tri puta veći broj noćenja u odnosu na isti mjesec prošle godine. Navedeni statistički podaci ukazuju samo na jedno – gosti traže autohtono, originalno i turistički nepotrošeno uz boravak u prirodi, a upravo to nudimo u našoj županiji, zaključuje Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije.

Veseli podatak kako je ove godine otvoreno 15 novih objekata sa 124 ležaja, ali i činjenica kako su od ukupnog broja turista 60% stranci, a 40% domaći gosti.

Što se tiče pozicije i indexa rasta noćenja za prvih osam mjeseci 2021.godine, ako usporedimo s rekordnom 2019., Brodsko– posavska županija unutar klastera Slavonija, pet slavonskih županija, ostvarila je indeks od 80,28 u odnosu na prosjek cijele Slavonije koji je 69,74.

Odmor na drugačiji način

Etno-eko selo Stara Kapela, Ranč Ramarin, Kuća Dida Tunje, Salaš Savus, Matin i Anin stan, Imanje Kereković, Seosko domaćinstvo Opođe, Gospodarstvo Paljevine, Vila Melani, Vila Čop, kuće za odmor “Regoč” i “Atar”… – prava su otkrića za ljubitelje ruralnog turizma. Tu ćete osjetiti ljepotu slavonskog sela, u miru i tišini prirode, osloboditi se stresa i ponovo pronaći sebe.

Brodsko-posavska županija premrežena je stazama, pa se gotovo svaki kutak može istražiti biciklom. Slavonski Brod, Nova Gradiška, pitoreskna sela, šume, obala uz rijeku, birajte što volite i krenite u pustolovinu. Ovo je prilika da posjetite umjetna jezera Petnju i Ljeskove vode, poseban rezervat šumske vegetacije i preostali dio slavonske prašume Prašnik, erozivni kanjon Pljuskaru s nekoliko slapova i špilja, ornitološke rezervate Jelas i Bara Dvorina, pašnjak Gajnu s močvarnom florom i faunom na kojem pasu podolska goveda, posavski konji i crne slavonske svinje. Zeleni raj za sve one koji žele odmor na drugačiji način.

Zahvaljujemo svim dionicima koji su uključeni u kreiranju i stvaranju prepoznatljivog i autohtonog branda naše destinacije kao i turističkih sadržaja. Također zahvaljujemo i svim dionicima privatnog i javnog sektora na suradnji i podršci u realizaciji niza zajedničkih projekta stvarajući na taj način nove prilike i sadržaje.

Naslovna fotografija: Tvrđava Brod/ Turistička zajednica Brodsko-posavske županije

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.