:BRUT – ruralna biciklistička utrka baranjskim surducima

Započeo je prvi Baranja rural trail BRUT u organizaciji baranjske udruga “Baranja i turizam”, uz pomoć partnera Udruge za ruralni turizam Đola iz Darde. Riječ je o ruralnoj, biciklističkoj utrci koja počinje u 10,00 sati i traje do 15,00, a za to vrijeme na prostoru festivala održava se bogat program za djecu, mlade i roditelje. Tijekom dana, osim kreativnih radionica i sportskih aktivnosti održat će se “BRUTalni sajam autohtonih baranjskih proizvoda i rukotvorina”, a zadnja crtica na programu je “BRUT&ROLL svirka ” u 20.00 sati.

:BRUT se može se voziti na svim vrstama MTB, ciklokros, gravel i trekking bicikala, a jedini uvjet je da je bicikl tehnički ispravan. Konfiguracija rute ne favorizira niti jedan tip bicikla – negdje možete ići brže, negdje sporije, a na pojedinim mjestima ćete možda i gurati bicikl. :BRUT će vas provesti poznatim baranjskim surducima – surduk je usječeni put u obronku planine, ravnicama, poljima i vinogradima.

Članak se nastavlja ispod oglasa

– Čvrsto vjerujemo kako će utrka koja ide po divljim baranjskim poljima, surducima i vidogradima Banske kose u godinama koje slijede postati pravi turistički proizvod i motiv dolaska turista u našu regiju, zbog čega pozivamo i Vas da dođete i medijski nas podržite u nastojanju da Baranju pozicioniramo kao najatraktivniju ruralnu destinaciju Hrvatske, pojašnajava organizacijski tim BRUT-a u priopćenju poslanom medijima.

:BRUT se održava na području Banovog brda, jedine uzvisine u Baranji, koje se proteže od Belog Manastira na jugozapadu do Batine na sjeveroistoku. Najviša kota Banovog brda je vrh Kamenjak s 244 m. Utrka počinje i završava u Belom Manastiru, na području gradskih bazena, a kroz svoje dvije rute :BRUT25 i :BRUT50 prolazi kroz Beli Manastir, Popovac, Kneževi Vinogradi i Draž.

Naslovna fotografija: Udruga Baranja i turizam

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.