BRUTalno dobar provod u Baranji

U prelijepoj Baranji ove će se godine od 17. do 19. lipnja po drugi puta održati biciklistička utrka “Baranja rural trail – BRUT”.

Utrku BRUT organizira udruga Baranja i turizam iz Belog Manastira, vesela skupina biciklističkih entuzijasta zaljubljenih u Baranju, koja radi na promociji biciklizma, razvoju biciklističkih ruta i promociji Baranje kao cikloturističke destinacije. BRUT je biciklistička utrka koja se vozi po neasfaltiranim cestama, surducima, šumama i poljima Baranje u dužini od 25 ili 50 kilometara, a prošle je godine okupila preko 100 sudionika u šest kategorija.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Uz utrku, ovogodišnji program obuhvatit će i konferenciju “Baranja i turizam” na temu “Interdisciplinarni pristup stvaranju cikloturističkog doživljaja u ruralnim područjima” kao i interpretativni turistički program “Mistični bus” te zabavni program uz koncerte Psihomodo popa i Gustafa.

Organizatori utrke ove su godine spremili i dodatna iznenađenja – dvije BRUT utrke: originalni BRUT u Baranji i BRUT Vukovar koji organiziraju u suradnji s Vukovarskim triatlon klubom “Fata je Fata, al’ dvaput je dvaput”, pa pozivaju sve zainteresirane da požure i ugrabe svoja startna mjesta i pritom ostvare popust.

Prijave za BRUT će biti otvorene najkasnije do 13. lipnja s maksimalnim brojem prijavljenih od 180, a za BRUT Vukovar do 29. kolovoza s maksimalnim brojem prijavljenih od 110. Više o ovogodišnjoj utrci možete saznati OVDJE. Utrka za cilj ima promociju ruralnih ljepota Baranje, njenih turističkih atrakcija, malih OPG-ova i slasnih autohtonih proizvoda. Organizatori su ove godine pripremili i posebnu poslasticu za sve one željne istraživanja Baranje, njezinih priča i skrivenih dragulja.

Mistični bus je turistički interpretativni program koji vode profesionalni glumci i interpretatori baštine, a obuhvaća obilazak Baranje, ambijentalne predstave, degustacije, ulaznice te ručak i večeru. U sklopu ture posjetitelji će, ne znajući kada i kako, stupiti u interakciju s likovima iz baranjske povijesti te tako i sami postati dio ambijentalno turističke predstave. Imat će priliku družiti se s fotografkinjom i strastvenom lovkinjom Isabellom von Habsburg i nadvojvodom Friedrichom i saznati kako su provodili svoje ladanjske dane, te tko ih je posjećivao u ladanjskom dvorcu.

Podružit će se i s austrougarskom dizajnericom i profesoricom na Bauhaus školi Otti Berger i njezinim bratom, ali i s opasnom vladaricom Zmajevca i Batine Crvenom Martom, i od njih će moći čuti zabavne i misteriozne priče Baranje. Tu je i obilazak napuštenog dvorca Esterhazy, kao i piknik u perivoju dvorca uz degustaciju Esterhazy torte, te šetnja po Kopačkom ritu uz uprizorenje priče o čuvenom Turskom mostu i Sulejmanu Veličanstvenom.

Sudjelovanje u programu Mistični bus moguće samo uz prethodnu najavu na e-mail.
Pozvani su svi da se upuste u mističnoj offline avanturi i uživaju u bogatoj kulturnoj i eno-gastro ponudi, gostoprimstvu i toplini baranjskih ljudi!

Naslovna fotografija: Udruga Baranja i turizam

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.