Brzi internet uskoro i na Plitvičkim jezerima

Jeste li ikada uživali u bogatstvu prirodnih ljepota Plitvičkih jezera i željeli ste svoje iskustvo podijeliti s nekim dragim koji u tom trenutku nije s vama. Blagodati moderne tehnologije i komunikacije najbolji su način za to, no nakon što ste svojim pametnim telefonom uslikali kadar od kojeg zastaje dah, shvatite kako je nekoliko megabajta “teška” fotografija prevelik zadatak za signal vašeg teleoperatera.

Kako turisti, ali i stanovnici dijela Like ne bi morali tražiti signal u budućnosti, Grad Gospić kao nositelj, te Grad Otočac i Općinu Plitvička jezera koji sudjeluju u projektu, osigurali su financijska sredstva za provedbu Projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu ukupno vrijednog 98 milijuna kuna. Implementacijom projekta svako selo i zaselak na ovim područjima Like imat će pristup internetskoj mreži velike brzine.

Ovo je vrlo važna vijest i za rastući turizam Like jer baš loša internetska mreža bila je ono na što su se gosti često žalili, a implementacija pristupne širokopojasne mreže velike brzine uvelike će se pridonijeti i poboljšanju kvalitete razvoja gospodarstva.

Projekt koji je započeo u srpnju 2017. godine obuhvaća implementaciju nepokretne širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije (NGA) brzine od 100 Mbit/s na područjima svih naselja Grada Gospića, Grada Otočca i Općine Plitvička Jezera na kojima trenutno nisu dostupne usluge širokopojasnog pristupa velikih brzina, odnosno na područjima na kojima operatori u sljedeće tri godine ne planiraju ulaganja u nepokretne širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije.

Jedan je ovo od financijski najvrijednijih projekata financiranih sredstvima EU u Gradu Gospiću u posljednjih nekoliko desetljeća i Gospić je prvi grad u Ličko-senjskoj županiji koji će krenuti u provedbu projekta.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.