Čarobna šetnja Istra Inspirita oživjela je uske uličice Bala i vratila posjetitelje u prošlost

Premijerno je održana prva od tri Šetnje čarobnim Balama, koja je, sudeći prema reakcijama, oduševila sve prisutne koji su se unatoč nestabilnoj vremenskoj prognozi uputili u Bale.

U sklopu interpretativne šetnje čarobnim Balama posjetitelji su mogli putovati kroz vrijeme s Istra Inspiritom te na zabavan i edukativan način doživjeti Bale iz 15. stoljeća, postati dio povijesti i upoznati glavne protagoniste tadašnjeg doba, kao što su Alvise Bembo i Veronica Soardo. Pritom ih je kroz uske uličice Bala vodio duhoviti gendarme koji se, između ostaloga, brinuo o tome da pravila Statuta koji je bio na snazi u 15. stoljeću budu ispoštovana te da na ulicama vlada red i mir. Sve o bogatoj tradiciji vinogradarstva i uljarstva te o pronađenim ostacima dinosaura i leptirima koji krase ovo područje, izvođači Istra Inspirita publici su približili kroz glumu, glazbu i puno smijeha.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Interpretativnu šetnju Balama režirala je Petra B. Blašković, koja je također i glumila, a osim nje izvođači su bili Frano Novljan, Sedina Cerovac, Šandor Slacki i Ivona Bulešić. Interpretativnu šetnju dodatno su obogatili autentični povijesni kostimi iz mletačkog razdoblja.

Interpretativne šetnje održat će još 18. i 25. kolovoza u 20 sati, no prije toga, u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Bale – Valle i Zajednicom Talijana Bale – Comunità degli Italiani Valle, ostvarit će se Istra Inspirit doživljaj “Rogovi ili volovi?/ Questioni di corna?” u utorak, 11. kolovoza s početkom u 21 sat na Trgu Tomaso Bembo. Sve su izvedbe besplatnog karaktera, dok su rezervacije za intrpretativne šetnje, zbog ograničenog broj posjetitelja, obavezne na info@bale-valle.hr.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.