Čarobna šetnja s Istra Inspiritom vratit će vas u prošlost Bala

“Šetnja čarobnim Balama”, nova je interpretativna šetnja Istra Inspirita koja će se održati u Balama, u utorak, 4. kolovoza u 20:30 sati. Šetnja čarobnim Balama vratit će posjetitelje u doba Mlečana i približiti im baljansku povijest iz 15. stoljeća.

Izvođači Istra Inspirita će kroz interpretativnu šetnju dočarati svakodnevni život stanovnika te zanimljivosti iz prošlosti vezane uz ovaj mali istarski gradić čije uske uličice pričaju jednu posebnu i jedinstvenu priču. Kako se nekad živjelo u Balama, zašto se obitelji Soardo iz Bergama odlučila doseliti upravo u Bale, koja su pravila iz Statuta koji je tada bio na snazi, bila najbitnija za život stanovnika te kakve veze imaju leptiri s Balama otkrit će izvođači Istra Inspirita: Ivona Bulešić, Sedina Cerovac, Frano Novljan i Šandor Slacki, a pod redateljskom palicom Petre B. Blašković. Otkrijte baljansku prošlost i budite dio priče gdje prošlost gradi budućnost.

Osim interpretativnih šetnji koje će se dodatno održati 18. i 25. kolovoza 2020., suradnja s Turističkom zajednicom Općine Bale – Valle i Zajednicom Talijana Bale – Comunità degli Italiani Valle će se ostvariti i kroz izvedbu Istra Inspirit doživljaja “Rogovi ili volovi? / Questioni di corna?” u utorak, 11. kolovoza 2020. s početkom u 21 sat na Trgu Tomaso Bembo. Sve su izvedbe besplatnog karaktera, dok su rezervacije, zbog ograničenog broj posjetitelja, obavezne na info@bale-valle.hr.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.