Čarobne fotografije Krke uhvaćene pogledom zaposlenika Parka

“Krka očima djelatnika” promotivna je kampanja kojom se Javna ustanova “Nacionalni park Krka” i ove godine pridružila obilježavanju međunarodnog Dana planeta Zemlje. Krka je izvor nepresušne inspiracije brojnim svjetskim putnicima i zaljubljenicima u prirodu ali i lokalnim stanovnicima i zaposlenicima Nacionalnog parka. Upravo stoga što Krku promatraju svakodnevno, zaposlenici su sudjelovali u promotivnoj akciji kako bi pokazali raskošne detalje Krke koji većini posjetitelja ipak ostanu skriveni.

– Vjerujemo kako će predivni prizori neotkrivenih kutaka u Nacionalnom parku Krka privući brojne posjetitelje željne odmora u zaštićenoj prirodi, potaknuti ih da unaprijed planiraju svoj dolazak te ih ohrabriti u kročenju divnim pješačkim stazama ili bicikliranju rutama kroz jedinstvene prirodne vrijednosti, istaknula je ravnateljica Javne ustanove “Nacionalni park Krka” Nella Slavica.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Fotografije biljnog i životinjskog svijeta, Bilušića buka, Burnuma, Manojlovca, srednjovjekovnih utvrda, Roškog slapa, Visovca i Skradinskog buka pogledajte u virtualnoj fotogaleriji.

Svaki posjet Parku jedinstven je doživljaj, a proljeće vrijeme kada sve češće boravimo na otvorenom. Izleti brodom, biciklističke rute, poučno-pješačke staze i vidikovci Nacionalnog parka Krka omogućuju istinski doživljaj, svim osjetilima, prirode i njezinih očaravajućih krajolika, neposredan uvid u bogatstvo flore i faune vodenih i kopnenih staništa. Radno vrijeme Parka je od 8 do 18 sati, a do kraja travnja ulaz za djecu do osamnaest godina, u pratnji roditelja ili staratelja, besplatan je.

Obilježavanjem Dana planeta Zemlje javnost se želi osvijestiti o opasnostima koje prijete životu na Zemlji te o potrebi zaštite okoliša i očuvanja biološke raznolikosti i povoljnih uvjeta za suživot čovjeka i prirode. Svojim odgovornim ponašanjem svakodnevno možemo doprinijeti očuvanju biološke raznolikosti koju ostavljamo u zalog budućim generacijama.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.