Cavtat među 15 najboljih europskih destinacija za cijepljene putnike

Već smo navikli na uvrštavanje hrvatskih turističkih destinacija na brojne svjetske top ljestvice. Poznato je kako je Hrvatska zbog svojih prirodnih ljepota, prekrasnih plaža, ali i sigurnosti za strane turiste često hvaljena u inozemnim medijima. Turistička web stranica European Travel Destinations objavila je popis u koji je uvrstila europske destinacije za cijepljene putnike, a na tom popisu našao se i Cavtat. Podsjetimo Cavtat je nedavno izabran za treću najbolju europsku destinaciju.

I dok Europska komisija radi na takozvanoj COVID putovnici, neke europske zemlje već su je i priznale. Brojne europske države najavile su kako će olakšati ulazak cijepljenim putnicima i turistima, pa ako se cijepite tijekom proljeća, najvjerojatnije ćete moći posjetiti neku od europskih destinacija. Među njima, a prema popisu European Travel Destinations našao se i Cavtat.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Cavtat se smatra jednim od najsigurnijih odredišta u Europi, navodi EBD, zbog malog broja slučajeva COVID-19, blizine zračnih luka, bolnica, ali i zahvaljujući zdravstvenim mjerama vlasti i širokom rasponu smještaja. Cavtat je glavno turističko odredište za cijepljene putnike i one koji putuju s negativnim testom COVID-19 napravljenim do 72 sata prije polaska.

Cavtat se tako ponovno našao u izabranom društvu europskih destinacija, a uz njega na popisu su: glavni grad Gruzije, Tbilisi, portugalski Madeira i Azori, grčki Rethymno, Kefalonia, Rodos, Kos i Atena, zatim Island, španjolski Sevilla i Kanarski otoci, Kopenhagen i Rubjerg Knude iz Danske, te švedski glavni grad Stockholm.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.