Chef Marko Đurašević u žiriju Food’in Sud u Marseilleu

spot_img

Na Salonu mediteranske hrane Food’in Sud, koji će se održati u Marseilleu od nedjelje 23. do utorka 25. siječnja 2022., Hrvatsku će zastupati chef Marko Đurašević iz restorana Kinoteka u Splitu, predstavnik međunarodnog festivala Taste the Mediterranean i grada Splita.

Uz chefa Lionela Levyja, predsjednika udruge Gourméditerranée te još četvero renomiranih francuskih chefova, Đurašević će biti član žirija natjecanja „Le trophée des Apprentis par Gourméditerranée“,  koji će ocjenjivati kulinarske izvedbe osam afirmiranih chefova i njihovih mladih stažista. Pobjednički par mentora i učenika bit će nagrađen gostovanjem na 10. jubilarnom Festivalu Taste the Mediterranean koji će se održati od 4. do 9. listopada 2022. u Splitu, gdje će predstaviti nagrađeno jelo.

Veseli nas da ćemo sudjelovati i na ovogodišnjem izdanju Salona Food’in Sud te da ćemo predstaviti i promovirati Split i Dalmaciju kao atraktivnu mediteransku destinaciju. Posebno smo ponosni što je prva nagrada za pobjednike natjecanja chefova i njihovih učenika gostovanje na našem Festivalu Taste the Mediterranean u Splitu, ističe Ingrid Badurina Danielsson, direktorica festivala Taste the Mediterranean.                                              

U toj  sinergiji učitelja i učenika sudjelovat će, između ostalih, i chefica Coline Faulquier, čiji je restoran Signature prošle godine nagrađen Michelinovom zvjezdicom, a vodič Gault&Millau još 2017. dodijelio joj je Trofej mladog talenta godine. Chefica Faulquier gostovala je u listopadu prošle godine na festivalu Taste the Mediterranean, na kojem je sudjelovao i Marko Đurašević, chef splitskog restorana Kinoteka.

Vizualno i okusima atraktivnom fuzijom japanske i mediteranske kuhinje, chef Đurašević osvaja svoje goste, a iza njega je više od dvadeset godina iskustva u vodećim restoranima u Madridu, Barceloni i Parizu. Sudjelovanje u žiriju Salona Food’in Sud novost je u njegovoj karijeri.

Food’in Sud vodeći je mediteranski sajam koji okuplja profesionalce iz kulinarske, ugostiteljske i hotelijerske branše, turizma i distribucije hrane. Održava se svake dvije godine u Marseilleu, drugom po veličini francuskom gradu te glavnom gradu Provanse, jedne od narazvijenijih svjetskih turističkih regija, poznate po bogatoj kulinarskoj tradiciji i kreativcima koji svojim idejama i inovacijama mijenjaju gastronomiju.

Brojni izlagači i posjetitelji biraju Food’in Sud zbog bogatog programa događanja i mogućnosti predstavljanja svojih proizvoda, stjecanja novih znanja i razmjena ideja. Najbolji francuski i strani chefovi uživo demonstriraju pripremu mediteranskih specijaliteta, a brojni hoteli, restorani, pekarnice i slastičarnice, proizvođači delikatesa te distributeri i trgovačke tvrtke, upravo na ovom sajmu sklapaju uspješne poslovne suradnje.

Naslovna fotografija: Jadran Babić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.