Gosti u hotelu dobili Kutak za čitanje: Uzmi, pročitaj i pokloni drugima da čitaju

Hotel Pinija u Petrčanima kraj Zadra pokrenuo je zanimljivi projekt, koji je već na svom početku privukao veliko zanimanje. Naime, u sklopu projekta “Kutak za čitanje”, Hotel Pinija ugostio je Alis Marić, blogericu i vlasnicu stranice “Čitaj knjigu”, koja je većini ponovno probudila ljubav prema knjizi.

Projekt će se nadograđivati kroz razna događanja tijekom perioda pred i posezone u vidu večeri poezije, ljubitelja knjiga, a sve popraćeno prezentacijom autohtonih gastronomskih specijaliteta i vina. Cilj je potaknuti goste, ali i lokalnu zajednicu na konzumiranje ovakovih sadržaja uz ugodno druženje i u konačnici ponovno aktualizirati pronalazak vremena za čitanje. Opuštanje od svakodnevnog stresa, odvajanje od mobitela i povratak dobroj staroj knjizi ideja je koja je naišla na podršku i potaknula hotelijere da osmisle poseban program koji je ujedno dodana vrijednost ponude ovog, tijekom sezone omiljenog hotela Zadarske regije.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Gosti hotela, a i ostali ljubitelji knjiga koji nisu gosti prihvatili su ideju s oduševljenjem a cilj je bio da ponuda dodatnih sadržaja hotela bude dostupna i svima ostalima odnosno mještanima okolnih mjesta te lokalnom stanovništu. Projekt je na samom početku te će se, osim uređenja unutar hotela, omogućiti posudba i ponuda knjiga i na plaži, a svatko tko donese i ostavi knjigu, bio gost hotela ili vanjski gost, dobit će zahvalu u vidu pogodnosti, popusta ili gratis nekih od usluga iz ponude dodatnih sadržaja hotela čime se motivira povećanje fundusa knjiga koje će biti na raspolaganju, a raznim sadržajima i programima naglasak će biti upravo na čitanju i kulturnim sadržajima.

Cijela priča je zamišljena “uzmi, pročitaj i pokloni drugima da čitaju” jer dosta knjiga sami gosti ostavljaju kad pročitaju, a ima i onih koji kod kuće imaju knjige koje su pročitali i samo skupljaju prašinu na polici. Knjige će tako postati stalni stanovnici ovog hotela, a programi koji potiču čitanje te razne književne večeri mogle bi postati i omiljeni događaj osim za turiste i za lokalno stanovništvo.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.