Dani Ličke kuće: Pogledajte menije iz gastro ponude najpoznatijeg ličkog restorana

Kultni restoran Lička kuća u samom Nacionalnom parku Plitvička jezera, prostor je duge i bogate tradicije. Izgrađen još 1972. godine, desetljećima nudi autentični ambijent uz mirise i okuse autohtonih ličkih jela, spravljenih na inovativan način. Okružena gustom šumom s jedne i Plitvičkim jezerima s druge strane, Lička kuća je smještena u idiličnom krajoliku koji poziva na duge šetnje i istraživanje zadivljujućeg podneblja.

plitvička jezera lička kuća
Restoran Lička kuća
Foto: NP Plitvička jezera

Samim ulaskom u Ličku kuću osjetit ćete za tren pravu ličku dobrodošlicu, posebnu toplinu otvorenog ognjišta i mirise domaćih delicija, dok će oku zapeti brojni detalji koji svjedoče o nekadašnjoj skromnoj i teškoj svakodnevici starih Ličana. Na tanjuru restorana Lička kuća nalaze se brojne namirnice čija je kvaliteta odraz očuvane prirode Lika destinacije, od kojih su neke dodatno prošle regionalni sustav kvalitete s uporištem u tradiciji pod nazivom Lika Quality.

Ove godine restoran Lička kuća je dobitnik ugledne nagrade Travelers’ Choice® 2023 od strane Tripadvisora, svrstavajući ga među top 10% restorana na svjetskoj razini.

GASTRO PONUDA ZA DANE LIČKE KUĆE 15.12. – 23.12.2023.

U razdoblju od 15. do 23. prosinca 2023.  restoran Lička kuća poziva goste da se prepuste izvanrednim okusima ličke kuhinje po posebnim cijenama. Ovaj ugledni restoran, koji je već više od pola stoljeća ukorijenjen u kulturnom i kulinarskom bogatstvu ovog kraja, sinonim je za vrhunsku kuhinju i gostoljubivost.

Mnogi će od nas doživjeti svojevrsni gastro vremeplov na spomen mirisa toplog i hrskavog domaćeg kruha i domaćih specijaliteta, te se s nostalgijom prisjetiti nekih prošlih vremena. Upravo je ovaj doživljaj ono što Lička kuća nudi u svoja dva posebno pripremljena promotivna menija.

U prvom meniju počastite se okusima sireva Like, iskusite čuda ječma, autohtone žitarice koja predstavlja ključni sastojak u vrhunskim jelima, posebice u tradicionalnom „Orzotu od janjetine“. Ova tradicionalna verzija rižota, obogaćena ječmom, tamnim Velebitskim pivom i temeljcem od junećih kostiju, pruža nezaboravan doživljaj okusa. Pored mariniranog pilećeg batka i zabatka s krumpirom, lukom i slaninom kao glavnog jela, zasladite se sa savijačom od jabuka s kremom od vanilije.

Odaberete li drugi meni, imat ćete priliku kušati namaz od čvaraka i Ličke base na domaćem zapečenom kruhu, zagrijati se bogatom ličkom juhom te uz palentu s pancetom i sirom škripavcem, domaćim svinjskim kobasicama na dinstanom kiselom kupusu te knedlama od šljiva upotpuniti vaš gastronomski doživljaj. Osim posebnih menija, moći ćete iskoristiti 20% popusta na redovnu ponudu hrane i pića tijekom Dana Ličke kuće.

U okruženju koje poziva na istraživanje prirodnih ljepota Plitvičkih jezera, te uz boravak na svježem ličkom zraku koji otvara apetit, očekujemo vas s veseljem na Danima Ličke kuće. Uronite u topli rustikalni ugođaj u srcu Like, uz pucketanje vatre iz otvorenog ognjišta, harmoniju lokalnih okusa i srdačno osoblje, te uživajte u gastrodelicijama Lika destinacije!

Izvor i foto: NP Plitvička jezera

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.