Dani okusa hrvatske tradicije od 15. do 18. studenog

Predstavnici deset županija potpisnica Ugovora o projektnoj suradnji prisustvovalo je sjednici Savjeta projekta “Okusi hrvatske tradicije”, kojoj je domaćin bila Turistička zajednica Brodsko-posavske županije, a održala se na Salašu Savus u Bukovlju pokraj Slavonskog Broda. Nakon jednogodišnje stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, na sjednici je dogovoreno kako će se nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije održati u terminu od 15. do 28. studenog 2021. godine.

Kako se očekuje, u ovo drugo izdanje navedene manifestacije, bit će uključeno oko 110 ugostiteljskih objekata nositelja standarda Okusi hrvatske tradicije s područja 13 hrvatskih županija. Oni će gostima kroz četrnaestodnevno trajanje manifestacije svakodnevno nuditi dva menija sastavljena od najmanje tri slijeda lokalnih tradicijskih jela. Restorani će ponudu oblikovati po vlastitom izboru u jednoj od četiri cjenovne grupe: od 75, 95, 125 ili 195 kuna.

Drugi nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije biti će predstavljeni prigodnom konferencijom za medije u Zagrebu početkom studenog, kada će ujedno biti predstavljen i prvi nacionalni katalog nositelja standarda Okusi hrvatske tradicije pripremljen u digitalnom i tiskanom izdanju.

Standard Okusi tradicije za jedan novi objekt

Standard Okusi hrvatske tradicije – Okusi graničarskog Posavlja primio je još jedan ugostiteljski objekt s područja Brodsko-posavske županije koji je zadovoljio visoke kriterije Pravilnika o dodjeli standarda. Restoranu Kuća piva iz Slavonskog broda standard je uručila Ružica Vidaković, direktorica Turističkog ureda Brodsko-posavske županije, a primio ga je vlasnik objekta Željko Špalat.

Standard Okusi graničarskog Posavlja na području Brodsko-posavske županije danas posjeduje četrnaest ugostiteljskih objekata. Na području 13 hrvatskih županija standard Okusi hrvatske tradicije posjeduje gotovo 130 ugostiteljskih objekata koji u ponudi imaju najmanje šest tradicijskih jela (od kojih su obavezna dva glavna jela s prilogom) i najmanje šest etiketa lokalnih pića, od čega su četiri vina.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.