Dani Okusa hrvatske tradicije u Brodsko-posavskoj županiji

Od ponedjeljka 15. studenog počeli su nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije koje zajednički organizira Turistička zajednica Brodsko – posavske županije u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

Lokalna gastronomija, sa svojim okusima i mirisima, kao dio kulture, baštine, običaja i svakodnevnog života ljudi, u svijetu se sve izraženije ističe kao nezaobilazna sastavnica turističke ponude. Kao vrijednost i nova kvaliteta koja pruža doživljaje nečeg što je drugačije. A drugačije je, nema sumnje, ono što je lokalno, izvorno i tradicijsko.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Uz to uživanje u hrani koje je danas sve značajniji motiv za putovanje, ali i bitan element ocjene ukupnog doživljaja i zadovoljstva gosta turističkim odredištem, upućuje na potrebu sustavnog razvoja turističke ponude u području kulinarskog naslijeđa. A to naslijeđe sagledavamo kao širi pojam koji obuhvaća pripremu tradicionalne hrane po starim receptima i načinima, upotrebi lokalnih namirnica i proizvoda, i koji ujedinjuje poljoprivredu, gastronomiju, enologiju, proizvodnju i kulturu te je na kraju važan dio održivog razvoja.

U Brodsko-posavskoj županiji ima nekoliko restorana koji su ponudili jedinstvene menije po akcijskim cijenama povodom Dana Okusa, a oni su:

  • Restoran Kuća piva
  • Seoski turizam Kereković
  • Stupnički Dvori
  • Pansion Slavonski Biser
  • Restoran Oroz
  • Hotel Art
  • Ranč Ramarin
  • Kuća dida Tunje
  • Eko Etno Salaš Savus
  • Hotel Savus

Meniji su to čiji mirisi i okusi osvajaju dušu i tijelo, a blagovanje pretvaraju u istinski doživljaj i užitak!

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije