Destination Tracker – informacije o COVID-19 mjerama na odredištu

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) i Međunarodno udruženje zračnog prometa (IATA) najavili su Destination Tracker, kao svojevrsnu pripremu za ponovno pokretanje međunarodnih putovanja. Rezultat je to udruživanja napora ove dvije međunarodne organizacije čiji je cilj jačanje povjerenja i ubrzanju oporavka turističkog sektora kada se granice ponovno otvore. UNWTO-IATA Destination Tracker novi je besplatni mrežni alat za vlade, koji pruža informacije o zahtjevima COVID-19 za putovanja i mjerama na odredištu.

Alat je dostupan putem web stranica obje organizacije, a putem njega moći će se doznati sljedeće informacije:

  • pokazatelji koronavirusa, uključujući stope zaraze, stope pozitivnosti i cijepljenju prema odredištu, odnosno državi
  • propisi o zračnom putovanju, uključujući zahtjeve za ispitivanje i karantenu, osigurani od IATA-ovog rješenja Timatic
  • mjere na odredištu, uključujući opće zdravstvene i sigurnosne zahtjeve, poput upotrebe maski, tranzita kroz zemlju, policijskog sata ili propisa koji se odnose na restorane i atrakcije, a koje pružaju nacionalne turističke organizacije

Destination Tracker na taj će način ispuniti ključnu potrebu pružanjem jasnoće o mjerama COVID-19 koje utječu na turizam. Situacija za putnike je složena, a to pokazuju i podaci UNWTO-a prema kojima je jedno od tri odredišta i dalje zatvoreno za turiste. Štoviše, ograničenja i mjere u zemljama se kontinuirano revidiraju.

Vlade mogu koristiti Destination Tracker za objavljivanje putnih podataka o COVID-19, pa će potencijalni putnici znati što mogu očekivati ​​na svom odredištu.

Kada se u potpunosti popuni ažuriranim informacijama o odredištima, dionici putovanja, uključujući Organizacije za upravljanje odredištima (DMO) i putničke agencije, moći će dobiti najnovije informacije o odredištima, omogućujući putnicima da donose utemeljene odluke kada se granice otvore i putovanja nastave.

Dostupne su i sustavno ažurirane najnovije informacije o pokazateljima COVID-19 i propisima o zračnom prometu. Podaci o odredištu se postupno prenose, proširuju i ažuriraju službenim izvorima kako se situacija s COVID-19 razvija.

Izvor: UNWTO
Naslovna fotografija: Pixabay

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.