Divan je kićeni Srijem na istoku Hrvatske

Nijemci ponovo postaju središte kulture i zabave. U subotu 19. lipnja, otvara se jedna od najpoznatijih manifestacija na istoku Hrvatske – Divan je kićeni Srijem. Šarenog folklora, pjesme i bećarca neće nedostajati.

Vatrogasni kup u 9 sati, dječja predstava u Društvenom domu u 14 sati, dvodnevni turističko gospodarski sajam, zabavni dječji sajam u središnjem parku, prva od tri turističke tura Putevima Srijema u 18 sati… dio su bogatog subotnjeg programa. Njegov vrhunac je svečano otvorenje manifestacije u 20 sati u središnjem parku u Nijemcima.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Nedjelja, 20. lipnja, dan je natjecanja i sporta. Već u 9 sati igra se tradicionalni malonogometni turnir Lovor, u 17 sati lovačka društva natječu se u kuhanju čobanca, za kreativce tu je i radionica ukrašavanja tikvica u 18 sati, a goste očekuju još dvije turističke ture Putevima Srijema, u 16 i 18 sati. Ovo je jedinstvena prigoda da se provozate panoramskim brodom Sveta Katarina. Vožnja Bosutom i Spačvom u subotu i nedjelju je besplatna, a traje od 16 do 19 sati.

Dan završava koncertom Sinova ravnice u središnjem parku, a već 22. lipnja očekuje vas novi događaj. Od 14 sati na Danu otvorenih vrata Konjogojske udruge Vranac u štali Horis možete se okušati u jahanju ili se jednostavno provozati fijakerom.

Ovom tradicionalnom manifestacijom Općina Nijemci i Turistička zajednica općine Nijemci promoviraju tradicionalan način života, običaje i zajedništvo, a u njezinoj organizaciji uključene su srijemske udruge i kulturno-umjetnička društva. Ljeto u Nijemcima nije moglo bolje početi.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.