Do sada u kolovozu skoro 18 milijuna noćenja

spot_img

Prema podacima iz eVisitor sustava od 1. do 23. kolovoza u Hrvatskoj je ostvareno 2,3 milijuna dolazaka i 17,6 milijuna noćenja. To je 67% prošlogodišnjeg rezultata ostvarenog u istom razdoblju.

Najviše noćenja u Istri

Uvjerljivo najviše noćenja ostvareno je u Istri (4,3 milijuna), zatim u Kvarneru s 3,5 milijuna, Splitsko-dalmatinska županija ostvarila je 100.000 manje, a blizu je i Zadarska s 3,2 milijuna noćenja. Slijedi Šibensko-kninska županija s 1,4 milijuna noćenja, Dubrovačko-neretvanska s 999.000 i Ličko-senjska sa 636.000 noćenja.

Najbrojniji turisti iz Njemačke

Najvjerniji gosti i u kolovozu bili su turisti iz Njemačke, koji su ostvarili oko 4,3 milijuna noćenja, što je 90% prošlogodišnjeg rezultata.

Na drugom mjestu su domaći gosti, koji su ostvarili 3,3 milijuna noćenja čime su izjednačili prošlogodišnji rezultat.

Slijede Slovenci s 2,6 milijuna noćenja, 94% u odnosu na prošlu godinu, dok su turisti iz Poljske ostvarili 1,8 milijuna noćenja, što je 5% više nego prošle godine.

Po destinacijama najviše noćenja u Viru

Ako gledamo noćenja po hrvatskim destinacijama, u dosadašnjem dijeli kolovoza najviše je ostvareno u Viru, zatim u Rovinju, Medulinu, Poreču, Crikvenici, Umagu, Malom Lošinju, Novalji, Splitu i Puli.

Dodajmo kako je tijekom posljednjeg vikenda (od 21. do 23. kolovoza) u Hrvatskoj ostvareno više od 200 tisuća dolazaka i 1,8 milijuna noćenja, dok je u dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj ostvareno 6,5 milijuna dolazaka i više od 44 milijuna noćenja što je 53% lanjskog rezultata u istom razdoblju mjereno noćenjima.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.