Doznali smo što vas očekuje za Uskrs u Baški na otoku Krku

spot_img

S proljetnim buđenjem prirode, koje nas motivira na boravak na otvorenom, dolazi najljepše vrijeme za otkrivanje Baške i njezine okolice. Predsezonski program započinje proslavom Uskrsa u Baški. 

Blagdanski produženi vikend idealna je prilika za uživanje i opuštanje u društvu najmilijih, obitelji i prijatelja, a Turistička zajednica općine Baška i ove je godine pripremila pregršt događanja za proslavu najvećeg kršćanskog blagdana – Uskrsa.

Ukusna hrana, živahne boje proljetnog cvijeća, svježi morski zrak te zabava i druženje s najmilijima najljepši su uvod u program blagdanskog vikenda koji uključuje zabavnu “Potragu za Uskršnjim zecom” za cijelu obitelj, atraktivan gastro show i podjelu ukusne fritaje sa šparogama, nastup mlađe folklorne skupine KD “Šoto” te prigodni uskršnji koncert župnog zbora sv. Mihovila ark. iz Vrha.

Blagdanski vikend uz brojna zabavna i kulturna događanja, popraćena jedinstvenom kulisom krčke prirode, zaista su pozivnica koja se ne može odbiti.

U suradnji s Promotiv Travel Outdoor agencijom, treću godinu zaredom održat će se popularna obiteljska avantura – edukativna igra “Potraga za Uskršnjim zecom”, tijekom koje ćete naučiti ponešto o povijesti Baške, glagoljaškom pismu, snalaženju u prostoru, ali i osvojiti simpatične nagrade. 

Ova atraktivna potraga svake godine budi interes velikog broja sudionika te se za nju uvijek traži mjesto više, a kako i ne bi kad Baška pruža brojne zanimljivosti u svojim skrivenim uličicama koje samo čekaju da ih se pronađe.

Igra “Potraga za Uskršnjim zecom” prilagođena je svim uzrastima, a uključuje one najmlađe uz podršku mama, tata, baka, djedova… Pobjednička ekipa je ona koja u najkraćem vremenu prikupi najviše skrivenih točaka i točnih odgovora te pronađe “zeca”. Pokrovitelj manifestacije, TZO Baška, osigurava prigodne nagrade za prve 3 ekipe, dok ni ostali neće biti uskraćeni slatkog zadovoljstva.

Prijave putem online obrasca.

Uz miris mora, centar Baške će u jutarnjim satima mirisati i po ukusnoj fritaji od domaćih šparoga i jaja, koju će u veloj padeli pripremati marljivi domaćini, gostionica Bag. Osim gastro poslastice tu će biti i ona glazbena – akustični nastup Matee Dujmović i Antonia Krištovića koji će, uz pratnju Luke Totara na gitari, izvesti najljepše domaće i svjetske hitove.

Veselo društvo, uživanje na proljetnom suncu uz čašu vrbničke žlahtine, glazba, ukusna hrana i gostoljubivi domaćini recept su za opušten i ugodan blagdanski vikend.

Svetkovinu Uskrsa započinju sa svečanom jutarnjom misom u župnoj crkvi sv. Trojice u Baški. Odmah po završetku svete mise, mlađa sekcija bašćanskog KD “Šoto”, svim će prisutnima podijeliti pince – tradicionalnu otočnu slasticu.

Završetak produženog vikenda provedenog u zajedništvu i slavlju Uskrsa završit će prigodnim koncertom župnog zbora sv. Mihovila ark. iz Vrha pod vodstvom maestra Saše Udine.

Naravno, posjet Baški je uvijek i odlična prilika za dugu šetnju te istraživanje predivne prirode i povijesti šarmantnog primorskog mjesta!

Tijekom uskršnjeg razdoblja u svojim lutanjima pronaći ćete brojne proljetne foto kutke i prigodne dekoracije od prirodnih materijala. Svoje sretne trenutke zabilježite fotografijama s Vama najljepše lokacije u mjestu i podijelite ih s putem društvenih mreža koristeći oznaku #VisitBaška, poziva TZ Baška.

Foto i izvor: TZ Baška, Krk

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.