“Draga nam je zima dok kapuza ima!” – gastro manifestacija središnje Istre u kojoj je u glavnoj ulozi kiseli kupus

Gastro manifestacija “Draga nam je zima dok kapuza ima!” odvijat će se od 15. do 31. siječnja 2025., u ugostiteljskim objektima na području Turističke zajednice središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje i/ili moderniziranu verziju jela spravljenu od kiselog kupusa i suhomesnatih proizvoda, a sve s ciljem povezivanja ugostitelja i lokalnih OPG-ova te jačanja gastronomske ponude središnje Istre u razdoblju posezone, kako bi se doprinijelo razvoju cjelogodišnjeg turizma.

Draga nam je zima gastro
Foto: Maja Danica, izvor: Turistička zajednica središnje Istre

Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a meni će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€. U manifestaciju je uključeno šest ugostiteljskih objekata.

Meniji u ugostiteljskim objektima

  • Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): jota sa suhim svinjskim mesom | kobasice, restani krumpir i kuhani kiseli kapuz | domaći kolač – 20€
  • Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): Nešto za pogricnut | Težački pijat | Carski drobljenac – 25€
  • Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): brusketa s zapeštom, kapuzom, pancetom i radićem | Istarska kobasica s kapuzom, fažolom po starinski i senfom s biskom | iznenađenje desert od kapuza s maslinovim uljem i crvenom paprikom – 23€
  • Konoba Marino (Gračišće): aperitiv dobrodošlice | jota | ombolo, kiseli kapuz, palenta | palačinka s domaćom marmeladom – 20€
  • Restoran & pizzeria Tinjanski Vijulin (Tinjan): crostini s namazom od čvaraka i kiselim kapuzom | kiseli kapuz i koljenica | krema od kuhanog vina na pečenom voću – 30€
  • Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice | njoki s pršutom i pancetom, kapuz salata | ombolo, kobasice, kiseli kapuz i krumpir | domaći kolač – 30€
Draga nam je zima gastro
Draga nam je zima dok kapuza ima, izvor: Turistička zajednica središnje Istre

Organizatori gastro manifestacije “Draga nam je zima dok kapuza ima!” su TZ središnje Istre i Udruženje obrtnika Pazin uz pokroviteljstvo obrta Ciburiproduct iz Pazina te uz sufinanciranje Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.

Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na POVEZNICI.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.