Druga strana mjeseca – nove staze u sklopu projekta Pag Outdoor

Turistička zajednica Grada Paga, stazama Druga strana mjeseca, nastavlja s probijanjem, trasiranjem, čišćenjem i uskoro markiranjem novih staza na svom području koje će biti uključene u projekt Pag Outdoor.

Paški planinar i zaljubljenik u prirodu, Alan Crljenko, koji će raditi nove dvije staze tako nastavlja suradnju s turističkom zajednicom Paga nakon dvije godine, kada je trasirana hiking staza od Lokve na Ledeniku do sv. Kvirina. U međuvremenu je pokrenut projekt Pag Outdoor u koji su se uključile sve turističke zajednice otoka Paga.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Druga strana mjeseca bit će zajednički naziv sve tri staze u blizini grada Paga, a dvije nove bit će smještene na Ledeniku. Jedna će ići kružno oko Punte Mikule, a druga do uvale Veli Zaton.

Outdoor otoka Paga povezuju četiri standardne aktivnosti: bike, trail, climbing i kayaking, ali s obzirom da ih pozicionira u apsolutno unikatno okruženje paške prirode oni postaju jedan od razvojnih momenata na kojima će se turizam ovog otoka zanimljivog oblika razvijati u nekoliko smjerova. Vremenski će kalendarsku sezonu produžiti na najmanje osam mjeseci, a ujedno obogatiti turističku ponudu ovim atraktivnim sadržajima.

Kako bi ovaj projekt potpuno zaživio i dao maksimalne rezultate trebat će vjerojatno još tri godine. Tada će Pag Outdoor zasigurno biti jedna od najuzbudljivijih hrvatskih outdoor platformi koja će otoku Pagu dati još jedan značajni sadržajni “forte”. Mjesečev otok će kroz ovaj projekt postati i jedna od najpoželjnijih hrvatskih destinacija za sve veći broj poklonika outdoora koji u slučaju Paga može imati sve razine uzbuđenja – od obiteljskih druženja s prirodom do vrlo zahtjevnih adrenalinskih nadmetanja.

Pag Outdoor projekt i u ovim, za turizam posebno teškim vremenima, ne samo da doživljava nove kvalitativne iskorake nego ponudu čitavog otoka Paga koji povezuje čak dvije županije, Ličko-senjsku i Zadarsku i pet otočnih turističkih zajednica, diže na znatno višu razinu.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.