Drugi Camino Imota vikend: 70 kilometara Camino iskustva

spot_img

Prošlogodišnje premijerno izdanje događanja Camino Imota vikend privukao je veliki broj hodočasnika iz Hrvatske i inozemstva. Hrvatska je tako dobila još jednu dionicu ove najpoznatije mreže hodočasničkih putova.

Ovogodišnji Camino Imota vikend, odnosno organizirano hodočašće dionicom hrvatske mreže Puteva sv. Jakova, održat će se od petka 22. travnja do nedjelje 24. travnja 2022.

Idealna prilika za sve koje žele osjetiti makar dio tog posebnog “Camino doživljaja”, testirati svoju kondiciju prije polaska na neku od dužih Camino ruta, otkriti novu dionicu Camina kroz Hrvatsku kao i one koji se žele prisjetiti svog Camino iskustva.

Uz organizirano vođenje hodočasnika imat ćete priliku otkriti bogatu baštinu Imotske krajine, poslušati Camino svjedočanstva, duhovno se okrijepiti, saznati što sve povezuje Hrvatsku s hodočašćem sv. Jakovu, kao i probati lokalno “vino tinto”.

– Zanimanje za ovogodišnje izdanje Camino Imota vikenda veće je od onog prošle godine. Prijavljuju se uglavnom manje skupine, a do sada već imamo više od 150 zainteresiranih. U ovih godinu dana još smo bolje obilježili stazu, a uskoro ćemo izdati i kartu na kojoj će svoje mjesto naći i znamenitosti ovoga kraja, rekao je direktor Turističke zajednice Imota, Luka Kolovrat.

Prije dva dana pokrenuta je i Camino Imota mobilna aplikacija za android i IOS. Ona će zasigurno pridonijeti još većem zanimanju za ovaj događaj, jer osim same rute nudi hodočasnicima još niz nužnih, ali i zanimljivih informacija.

Prvog dana Camino Imota vikenda, 22. travnja, hodat će se na ruti dugoj 15 kilometara, od Cista Velike do Lovreća. Sljedećeg dana na redu je ruta Lovreć – Proložac dužine 27 kilometara, a ovogodišnji Camino Imota vikend završava još jednom rutom od 27 kilometara, Proložac – Imotski.

Camino Imota prolazi pokraj izuzetno zanimljivih sakralnih objekata, ali i značajnih lokaliteta prirodne i kulturne baštine. Na ukupno 12 lokaliteta nalaze se i prigodni pečati za hodočasničke putovnice kao dokaz o prijeđenom putu. Svi s ispunjenom hodočasničkom putovnicom u uredu Turističke zajednice Imota mogu dobiti potvrdu o obavljenom hodočašću – Compostelu.

Camino Imota vikend organizira Turistička zajednica Imota u suradnji s Bratovštinom sv. Jakova, a prijaviti se možete na POVEZNICI.

Fotografije: Facebook Camino Imota

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.