Drugo izdanje “XCO LOŠINJ – CROSS COUNTRY MOUNTAIN” utrke na Lošinju

spot_img

Ljubitelji biciklizma i adrenalina i ove će godine uživati na Lošinju 16. i 17. ožujka 2024. godine na XCO Lošinj – cross country mountain natjecanju. Nakon prvog prošlogodišnjeg uspješnog izdanja ove uzbudljive biciklističke utrke koja se svrstala u UCI – C2 kategoriju, otprilike 200 natjecatelja iz različitih zemalja ove će godine također odmjeriti svoje snage u malološinjskoj uvali Čikat.

XCO Lošinj, cross country mountain
Foto: Sandro Tariba, izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja

Prvog dana, 16. ožujka slijedi službeni trening, a prava poslastica očekuje nas sljedećeg dana, 17. ožujka 2024.! Staza je duga četiri kilometra s visinskom razlikom od 100 metara. Sadrži sve elemente modernog XCO, od uspona, spustova te tehničkih dionica.

Inače, utrka u kategoriji olimpijski kros (XCO), osim što se našla u Kupu Hrvatske, jedina je do sada disciplina iz brdskog biciklizma koja se vozi i na Olimpijskim igrama. Natjecatelji se bore za bodove koji bi im mogli donijeti nastup na Olimpijskim igrama.

XCO Lošinj, cross country mountain
Foto: Sandro Tariba, izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja

Utrka XCO Lošinj – cross country mountain se održava u organizaciji Grada Malog Lošinja, Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, MTB Trbovlje, Atletskog kluba Lošinj i Jadranka turizma d.o.o.

Lošinj u travnju mjesto održavanja još dva velika biciklistička događanja

U travnju na Lošinju slijedi još jedna jedinstvena utrka u svijetu brdskog biciklizma. Riječ je o  4Islands MTB race – epic series. Utrka se od 16. do 20. travnja održava na Lošinju, Rabu, Cresu i Krku! Odmah nakon, od 26. do 28. travnja u Veli Lošinj stiže IXS European Downhill Cup Lošinj 2024. Obje utrke su na kalendaru UCI (Union Cycliste Internationale).

XCO Lošinj, cross country mountain
Foto: Sandro Tariba, izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja

A kada ste već na Lošinju, istražite digitalni prikaz Outdoor – HIKE & BIKE Lošinj. Prikaz objedinjuje čak 16 biciklističkih te 18 pješačkih staza i trasa. Zahvaljujući GPS oznakama i karti lokacija s detaljnim opisima i fotografijama, otkrivate brojne rute te do sada neotkrivene putove Lošinja i njegovih manjih otoka.

///Novi prikaz HIKE & BIKE ponude na Lošinju

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.