Dubrovnik i Split na popisu trendovskih odredišta korisnika TripAdvisor-a

U prvom ovogodišnjem izboru, koji pokreće Tripadvisor zajednica, Travellers’ Choice Awards izabrana su 22 svjetska odredišta u trendu, a na tom popisu našli su se Dubrovnik i Split. Odredišta u trendu lokacije su koje bilježe najveći rast recenzija i ocjena na Tripadvisoru iz godine u godinu, uključujući sve, od plaža iz snova do mjesta prepuna arhitektonskih čuda.

TripAdvisor dobro je poznat turistički internetski portal koji nudi individualne savjete za planiranje odmora. Stranicu mjesečno posjeti gotovo 500 milijuna korisnika kojima je na raspolaganju blizu 900 milijuna recenzija.

Tripadvisor – miran Dubrovnik i povijesni Split

Popis trendovskih odredišta predvodi najveći španjolski otok Mallorca. Dubrovnik, koji se nalazi na petom mjestu, po izboru korisnika TravelAdvisor-a, predstavljen je kao miran grad između Jadrana i Dinarskih Alpa, koji se oporavio od ratnih šteta pretrpljenih 1990.-ih. Posebno se ističe šarmantan Stari grad koji je samo za pješake.

S druge pak strane Split je predstavljen kao najveći hrvatski grad na jadranskoj obali. Istaknuta je njegova bogata povijest, ali i obilje restorana i vinskih podruma. Posebno su istaknuti Dioklecijanova palača i mauzolej, kip Grgura Ninskog te katedrala i zvonik sv. Dujma, koji opravdavaju njegovu poziciju na UNESCO-voj Svjetskoj baštini. Osim toga navedeno je kako gradske uvale nude nekoliko lijepih plaža, uključujući središnje Bačvice, a trajekti povezuju Split s dalmatinskim ljetovalištima.

Nakon što je u prošloj godini većina europskih turističkih odredišta zabilježila bolje rezultate od onih u 2020., ove godine očekuje se daljnji oporavak. Podaci naime pokazuju kako je želja za putovanjima jača no ikad, unatoč novim varijantama virusa.

Uz tipične popise popularnih i trendovskih destinacija, Tripadvisor je ove godine uključio još pet popisa. Izabrane su najbolje od najboljih destinacija za ljubitelje hrane, entuzijasta na otvorenom, skijaše, ljubitelje grada i tražitelje sunca, nudeći inspiraciju za svaku vrstu putnika.

Na popis najboljih destinacija za entuzijaste na otvorenom ove je godine uvršten Nacionalni park Plitvička jezera. Za njega se ističe kako je zimi zemlja čudesa smrznutih vodopada, a ljeti park pun zelenila. Drvene šetnice i pješačke staze prolaze kroz porozni krški vapnenac. Ovo mjesto svjetske baštine pravo je utočište divljih životinja, dom svega, od ptica do veprova, pa čak i medvjeda.

Fotografije: Pixabay

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.