Plitvička jezera u TOP 10 europskih destinacija TripAdvisor-a

Nacionalni park Plitvička jezera dobio je još jedno priznanje, ovoga puta na turističkom internetskom portalu TripAdvisor. U godini u kojoj su turisti, zbog brojnih epidemioloških mjera i preporuka diljem svijeta, veći dio svojih odmora provodili na otvorenom, Plitvička jezera su se pokazala kao jedna od najdražih destinacija. Prekrasne prirodne ljepote nikoga nisu ostavili ravnodušnim, a tome u prilog ide i ovaj izbor TOP 10 nacionalnih parkova Europe.

U opisu izbora TripAdvisor-a piše kako blistavi, tirkizni kristalni bazeni Nacionalnog parka Plitvička jezera čine jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Hrvatskoj. Na samo dva sata vožnje od Zagreba, nacionalni park nalazi se na 50 hektara šume i jezera. Zimi je to zemlja čuda smrznutih slapova. Ljeti je park bogat zelenilom. Drvene šetnice i pješačke staze prelaze porozni krški vapnenac. Ovo svjetsko naslijeđe pravo je utočište divljih životinja, dom svega, od ptica do nerasta, pa čak i medvjeda.

Uz Plitvička jezera na TOP 10 ljestvicu još su uvršteni nacionalni parkovi iz Velike Britanije, Španjolske, Islanda, Turske i Italije. Inače, Tripadvisor je jedna od najvećih svjetskih platformi za putovanja s oko 500 milijuna mjesečnih posjeta. Putnici širom svijeta koriste web stranicu i aplikaciju Tripadvisor za traženje gotovo 900 milijuna recenzija i mišljenja o 8,6 milijuna nekretnina, restorana, doživljaja, zrakoplovnih kompanija i krstarenja.

Na kraju podsjetimo kako i vi možete uživati u ljepotama kojima se divi cijeli svijet i to po povoljnijim cijenama. Naime, do 31. ožujka za sve posjetitelje Plitvičkih jezera, odnosno otvorenog dijela nacionalnog parka, vrijede niže cijene ulaznica. Cijena jedne ulaznice za odrasle je 80 kuna, za studente 50, za djecu od od 7 do 18 godina 35 kuna, a djeca do 7 godina i osobe s posebnim potrebama s invaliditetom preko 50% imaju besplatan ulaz. Svoju ulaznicu možete osigurati i unaprijed, minimalno jedan dan prije željenog datuma dolaska.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.