Dunav Art Festival poput rijeke teče i spaja podunavske zemlje

spot_img

Dunav teče i spaja, a Dunav Art Festival nastavlja svoje održavanje u 6. izdanju u Srijemu, u Vukovaru i Iloku. Otvorenje 6. izdanja Dunav Art Festivala, održati će se u srijedu, 23. lipnja u Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar s početkom u 19.00 sati. Dunav art donosi vrhunsku glazbu te istodobno promiče vrijednosti kulturne baštine, vinskog i gourmet bogatstva, ali kao i rijeka spaja i približava podunavske zemlje Hrvatskoj.

Početak Dunav Art Festivala obilježit će otvorenje izložbe „Almost“ umjetničkog fotografa Wojciecha Czaja u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom. Stručnjak za arhitekturu Wojciech Czaja poziva gledatelje da otkriju Beč izvan opće poznatih arhitektonskih znamenitosti. Nastavak druženja je u zadruzi Vrhunsko vukovarsko uz koncert „Styrian Klezmore Orchestra“  iz Austrije uz melodije koje pozivaju na ples i ugodno druženje. Tradicionalni zvuk zavit će u novo ruho: četiri glazbenika na nov način ispričat će povijest klezmera na proširenom glazbenom jeziku. Nakon „Veselih priča s razigranog Dunava“, zabava se nastavlja uz dj Svemirko, a sve prati wine&gastro podunavski stol.

Nakon lipanjskog, vukovarskog izdanja, Dunav Art Festival u srpnju će se održati u Iloku. 10. srpnja u vinariji Papak, na Radošu, od 10.00 sati održava se srijemski pjenušavi doručak u vinogradu. Uz pjenušce, poneko mirno vino, srijemski doručak i vinograde, za još ugode pobrinut će se Sing Song Swing band. Uživanje na srijemski je zajamčeno.

Naslovna fotografija: Miroslav Šlafhauser

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.