Epsko putovanje vlakom od Londona do Istanbula

Spomenu li se romantična putovanja vlakom kroz Europu, prva stvar na koju pomislimo je Orient Express, koji je u svijesti putnika sinonim za luksuz. No, više ne morate izdvajati tisuće eura da biste krenuli na ovo legendarno putovanje.

U posljednje se vrijeme na tržištu pojavilo nekoliko specijaliziranih tvrtki kojima je cilj zadovoljiti obnovljenu potražnju za putovanjima vlakom na velike udaljenosti.

Jedno od tih putovanja je epsko putovanje s tvrtkom Tailor Made Rail koje će vas povest sve od Londona do Istanbula.

Tailor Made Rail je turoperator sa sjedištem u Londonu, specijaliziran za samostalne odmore bez pratnje, a njihov tim stručnjaka za željeznice klijentima nudi savjete i stručnost, omogućujući im da maksimalno iskoriste i putovanje i svoje vrijeme na odredištu.

Ova desetodnevna pustolovina duž Europe počinje vožnjom Eurostarom od Londona do Bruxellesa, odakle se nastavlja ICE-om do Frankfurta, te vodi dalje do Münchena.

Nakon noći provedene u glavnom gradu Bavarske, putovanje se nastavlja uz pogled na Bavarsko more i brežuljke Salzburga iz vagona-restorana u izravnom vlaku za Budimpeštu.

Jutarnja šetnja uz Dunav osvježit će vas prije nastavka putovanja do Bukurešta. Vlak iz mađarske prijestolnice polazi oko podneva, a nudi udobne privatne kabine koje su idealne ako želite odspavati.

A u glavnom gradu Rumunjske, ultramoderne zgrade i one komunističkog stila bore se za prevlast u prostoru i  stvaraju dinamičan gradski pejzaž. U Bukureštu provedite noć prije odlaska vlakom preko bugarske granice i dođete u Ruse. Tu se presjeda na lokalni vlak za glavni grad, Sofiju.

U Sofiji istražite katedralu Aleksandra Nevskog, popijte kavu na užurbanom bulevaru Vitosha, a zatim prezalogajite nešto kako bi bili spremni za nastavak putovanja noćnim vlakom u Istanbul.

Po dolasku na odredište, istražite ovaj fantastični turski grad – od njegove veličanstvene džamije Aja Sofije pa do šarenog Velikog bazara. I ne zaboravite da se možete čak i okupati na gradskim plažama Istanbula.

A ako nakon toga ne budete bili spremni za povratak kući, uvijek možete nastavite svoje putovanje vlakom do vilinskih dimnjaka Kapadokije.

Planiranje željezničke avanture diljem kontinenta može biti logistički zahtjevno, no tvrtke kao što je Tailor Made Rail otklanjaju sav stres iz toga.

Kao što naziv tvrtke sugerira, njihove itinerare možete prilagoditi tako da odgovaraju vašim željenim datumima, zaustavljanjima i razini luksuza.

Putovanje vlakom sve je više in, a u ponudi je sve više fantastičnih ruta koje će vas odvesti do nezaboravnih destinacija. Prepustite se zovu daljina i krenite!

Naslovna fotografija: Orient Express, Autor Michal Matlon, Unsplash

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.