Etno izlozi – čuvari baštine povodom manifestacije Brodsko kolo

spot_img

I ove godine, poštujući epidemiološke mjere i preporuke, održana je najstarija smotra folklora u Hrvatskoj. Tijekom lipnja Brodsko kolo dolazi u svoj središnji dio, a tako je bilo i u ovogodišnjem 57. izdanju manifestacije.

U Srednjem Lipovcu, blizu Slavonskog Broda, 23. Smotrom crkvenog pučkog pjevanja, Marijanske pjesme “Čuj nas majko!”, u subotu 26. lipnja, započeo je središnji dio manifestacije. Brodsko kolo nastavljeno je u Slavonskom Brodu, gdje je u prijepodnevnim satima održan program konjogojske udruge Slavonija “Bijelo biserje Slavonije”, a vrhunac 57. Smotre izvornog folklora Brodsko-posavske županije “Šokadijo sve ti je na glasu” održan je u večernjim satima na Gradskom korzu.

Uz nastupe kulturno-umjetničkih društava s područja Brodsko-posavske županije dodijeljene su zahvalnice svima koji su uređivali svoje izloge i radne prostore u etno stilu.

etno izlozi brodsko kolo

Naime, Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji s Obrtničkom komorom Brodsko-posavske županije i Folklornim ansamblom Broda odlučila je i ove godine obogatiti i prigodno oplemeniti vizualni identitet Grada u vrijeme Brodskog kola.

– Zahvaljujemo se svim dionicima koji su se odazvali našem pozivu i ukrasili svoj izlog s autohtonim detaljima našega kraja poput rukotvorina, suvenira, starih alata i slično. Tako ste vizualno podsjetili sudionike i goste o potrebi i očuvanju kulturno –tradicijskog nasljeđa, a smotru “Brodsko kolo” obogatili dodatnim sadržajem, izjavila je Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije.

Etno kutak u izlogu 2021 – fotogalerija

Etno izlozi ukrašeni povodom manifestacije Brodsko kolo: Krojački obrt Lauticia, Matije Mesića 62; Obrt Boban, Matije Mesića 52; Maloprodaja Mako Brod, Petra Krešimira IV 36; Obrt Moding, Petra Krešimira IV 46; Obrt za dekoraciju vjenčanja, Mesićeva 50; Cvjećarna Palma, Andrije štampara 37; Krojački obrt An.Ka, Matije Mesića 40 d; Agape Studio, Trg Josipa Godlara 2.

Fotografije: Turistička zajednica Brodsko-posavske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.