Festival kvarnerskog škampa – U Rapcu doznajte zašto je ovaj škamp posebno cijenjen

Zašto su kvarnerski škampi toliko posebni i ukusni zbog čega su brojni gurmani spremni platiti i puno višu cijenu? To možete doznati na popularnoj gastronomskoj manifestaciji Festival kvarnerskog škampa, koja će se 11. lipnja održati u Rapcu, u vremenu od 18 do 23 sata.

Vrhunske delicije od kvarnerskog škampa ulovljenog od strane ribara članova Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Alba za Vas će pripremati lokalni ugostitelji. Na meniju će se naći rižoto sa škampima, palenta u buzari od škampa, domaća tjestenina sa škampima, a tu su i razne salate od sipe i ostale delicije.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Od prvog izdanja Festival kvarnerskog škampa naglašava važnost izvrsnosti lokalnih namirnica. Tako će posjetitelji uz kvarnerske škampe moći kušati vina nagrađenih vinara: Vina Baćac, Vina Juričić, Vina Romeo, Vina Fuhtar, Vinogradi San Martino i Vina Matiška.

Festival kvarnerskog škampa osim morskih poslastica, vrhunskih vina, donosi i glazbenu poslasticu. Nastupit će naime Natali Dizdar, te Zvonimir Šestak Standards Quartet sastavljen od redom afirmiranih i nagrađivanih umjetnika: Mario Bočić – tenor saxofon, Hrvoje Galler – klavir, Borko Rupena – bubnjevi, Zvonimir Šestak – kontrabas. Zvonimir Šestak Groove Assembly i album” In The Pocket” je osvojio nagradu Porin za najbolji jazz album 2022. godine.

Natali Dizdar u pratnji glazbenika i dugogodišnjih suradnika po prvi puta nastupa u Rapcu. Iznimnim talentom, a sada već i velikim iskustvom sjajna glazbenica predstavit će se publici na Festivalu kvarnerskog škampa.

Projekt Festival kvarnerskog škampa odobren je temeljem natječaja FLAG-a Alba iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu. Nositelj projekta je Turistička zajednica Grada Labina. Ovaj događaj sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Fotografije: Turistička zajednica Grada Labina

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.