Festival skulptura u pijesku 2023. – spektakularne pješčane kreacije u Loparu

Na Rajskoj plaži na otoku Rabu završen je 12. Festival skulptura u pijesku u Loparu. Spektakularne kreacije od loparskog pijeska i vode kreirali su umjetnici iz Hrvatske i inozemstva, a pobjedu je odnijela skulptura “Kraken” koju su zajednički oblikovali umjetnici Valentina Rašan i Maksimilijan Vučinović. Drugo mjesto pripalo je skulpturi “Bepo” Roberte Mikelić i Noe Ružića-Stasiowa, dok je broncu zavrijedila “Sirena” Augusta Popijača.

Osim natjecanja u izradi skulptura, Festival je obilježilo i natjecanje u stvaranju najljepše fotografije skulptura. Među nagrađenim autorima fotografija prvo je mjesto zauzela Marija Kordić s fotografijom “Sandy Octopuss”, drugo mjesto s fotografijom “Work in progress” osvojio je Dražen Kasprek, a treći je bio Franko Benić s fotografijom “Little Helpers”.

Prekrasne skulpture s Rajske plaže i ovoga puta oduševile su sve prisutne, dok su svi ostali mogli uživati u predivnim snimkama iz zraka koje su pokazale grandioznost morskih čudovišta napravljenih od pijeska.

– Festival skulptura u pijesku jedno je od glavnih događanja koje privlači veliki broj ljudi u Lopar i koji ovdje ostaju uživati i nakon što Festival završi, poručio je zamjenik direktora Turističke zajednice Općine Lopar Ivan Pičuljan.

Idejni začetnik ove jedinstvene manifestacije je akademski slikar i profesor Zlatko Kauzlarić Atač, dok je umjetnička voditeljica festivala akademska kiparica Paula Banić.

Izvor: Turistička zajednica Općine Lopar

No Festival skulptura u pijesku u Loparu samo je jedna u nizu brojnih zabavnih manifestacija s bogatim programom. Tako će svi posjetitelji koji se ovog ljeta odluče posjetiti Lopar moći uživati u Ribarskoj fešti, popularnom Paradise Kids Festivalu te poznatoj Loparskoj noći.

Izvor fotografija: Turistička zajednica općine Lopar

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.