Najljepše plaže Raba – sretni otok skriva neke od najljepših plaža Jadrana

Otok Rab poznat je po prekrasnim plažama, a među najpoznatijima u hrvatskim i međunarodnim okvirima je Rajska plaža u Loparu. Zlatnožuti pijesak je glavno obilježje Lopara, a prisutan je na čak 22 pješčane plaže koje okružuju poluotok.

Najveća od njih je spomenuta Rajska plaža koja se tijekom lipnja pretvara u atelje na otvorenom, gdje brojni mladi umjetnici punih tjedan dana stvaraju originalne skulpture u pijesku.

No Lopar i Rajska plaža samo su dio bogate ponude Raba. U nastavku upoznajemo vas s manje poznatim plažama i lokacijama, ali zasigurno ih se isplati posjetiti. Popis koji slijedi kombinacija je uređenih i prirodnih plaža, a jedna je i tematska.

Uređena plaža

Val Padova Sandy – prekrasna novouređena pješčana plaža pruža sve što je potrebno za relaksaciju i uživanje u morskim radostima, od kristalno čistog mora do prostranog sunčališta s ležaljkama i suncobranima i dječjeg igrališta u pijesku. Osvježenje možete dobiti i u The Beat Beach Clubu uz omiljeno ljetno piće i čaroban pogled na stari grad Rab. Vjerojatno plaža s jednim od najboljih pogleda na otoku.

Prirodne plaže

Pudarica (Barbat) – prva plaža nakon trajektnog pristaništa Mišnjak u mjestu Barbat, gleda na otočić Dolin. Omiljena je među turistima zbog finog šljunka i prekrasne boje mora. Plaža je dostupna pješice, biciklom, mopedom, motorom, autom ili brodicom. U blizini se nalazi i odličan ugostiteljski objekt Santos Beach Club koji je prava Lounge zona za opuštanje. Kada govorimo o Pudarici, to jeste službeno ta jedna plaža, ali domaći i gosti sve okolne plaže također nazivaju Pudarica, pa se taj naziv često koristi za jedno čitavo područje prepuno većih i manjih prirodnih plaža.

Njivice (Mundanije) – jedna od najljepših šljunčanih plaža na otoku Rabu, potpuno skrivena od velikih masa kupača, nalazi se u mjestu Mundanije koje izlaz na more ima jedino s krške strane Raba, a koji gleda na Velebit. Ova plaža dostupna je jedino brodicom.

Kandarola (Frkanj) – najstarija nudistička plaža na Jadranu nalazi se upravo na Rabu, u mjestu Kampor. Od 1934. se nalazi upravo na tzv. poluotoku Frkanju, a 1936. se na toj plaži okupao tadašnji engleski kralj Edward VIII. sa svojom družicom, Amerikankom Wallis Simpson. Tada su dobili dopuštenje Gradskog vijeća Grada Raba da se okupaju goli. Dostupna pješice, biciklom, mopedom, motorom, autom, ali najljepši način kako doći do ove plaže i koji svakako preporučamo je brodicom odnosno malim taxi brodicama koje voze iz povijesne jezgre grada Raba na upit.

Na samoj plaži se nalazi ugostiteljski objekt, a ulaz na ovu plažu se naplaćuje. Kada pričamo o ovoj plaži onda svakako trebamo spomenuti i cijelo okolno područje poluotoka Frkanja koje obiluje malim skrovitim šljunčanim plažama, žalovima koji pružaju potpunu intimu. Za ljude koji žele pobjeći od velikih plaža s puno kupača, Frkanj, zajedno sa poluotokom Kalifrontom i njegovim brojnim uvalama je prava lokacija.

Tematska plaža

Monty’s Dog Beach (Banjol) – u mjestu Banjol na predjelu Artić nalazi se prva rapska tematizirana plaža sa specijaliziranom ponudom za vlasnike pasa – Monty’s Dog Beach & Bar. Rab je druga jadranska destinacija s Monty’s plažom na kojoj se baš svi osjećaju dobrodošlo, ugodno i opušteno.

Na Monty’s plaži gosti mogu uživati u svim sadržajima uređenih plaža: od WC-a, WIFI-a, kabina za presvlačenje, tuševa, suncobrana i ležaljki, pa do ugostiteljske ponude, a sve u vidu ostvarenja vizije ljetovanja sa psom na kvalitativnoj razini pet zvjezdica.

Tako se četveronožni gosti Monty’s plaže na Artiću mogu počastiti psećim sladoledom, pivom, pizzom, posuditi igračke, zdjele za vodu ili papučice za zaštitu šapa, a nakon dana provedenog u sunčanju i kupanju, prije odlaska kući mogu se zabaviti na poligonu Montyjevog psećeg parka.

Banova vila (Rab) – gradska plaža za uzraste od 7 do 77, uz istoimeni bar gdje Rabljani i turisti uživaju kako se popularno kaže na plaži “pod grad”, s obzirom da se ista nalazi uz šetnicu povijesne gradske jezgre. Ime je dobila po vili koja se nalazi poviše plaže, a i bar koji se nalazi na tom mjestu nosi isto ime. Bar je popularno okupljalište i mjesto gdje se održavaju koncerti. Dostupna je pješice, biciklom ili mopedom.

Naslovna fotografija: Monty Dogs Beach Foto: Petar Lupić, izvor: Turistička zajednica grada Raba

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.