Forbes uvrstio Dubrovnik u top 20 najboljih europskih destinacija za Amerikance

Prema pisanju utjecajnog američkog časopisa ForbesDubrovnik je uvršten u top 20 najboljih europskih destinacija za život, posao i ulaganja Amerikanaca, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u Ina Rodin. 

Riječ je o izboru organizacije European Best Destination (EBD) koja je, na temelju kriterija poput dobre kvalitete života, adekvatnog zdravstvenog sustava, brze internetske veze, blizine zračne luke i niske stope kriminala, izdvojila 20 najatraktivnijih odredišta za Amerikance, koji se iz SAD-a žele trajno odseliti ili iskusiti život u drugoj državi na nekoliko mjeseci ili godina. U članku je istaknuto kako je Dubrovnik, s obzirom na postojanje međunarodnog studija, idealan grad za mlade iseljenike, ali i one koji su spremni investirati i stvarati vlastite projekte u prekrasnom povijesnom okruženju, uživajući na suncu tijekom cijele godine. 

DUBROVNIK UZ FORBES I CONDE NAST TRAVELLER UVRSTIO U TOP 10

Članak se nastavlja ispod oglasa

– Dubrovčani njeguju snažne i jednostavne vrijednosti usredotočene na gostoljubivost, poštovanje, iskrenost i autentičnost, navode u Europe Best Destination , napominjući kako se radi o jednom od najljepših europskih odredišta za organizaciju jedinstvenih vjenčanja i svadbenih svečanosti, dok je Cavtat, koji se nalazi u blizini, istaknut kao primjer dobre prakse u održivom turizmu. Uz Dubrovnik, na popisu su se našle i druge popularne destinacije poput Madrida, Hamburga, Berlina, Rotterdama, Atene i Beča.

Odlične vijest za naš biser Juga koji je nedavno časopis posvećen putovanjima Conde Nast Traveller uvrstio u TOP 10 najpoželjnijih europskih destinacija za putovanja u 2021. godini. Hrvatska se našla na devetom mjestu najatraktivnijih destinacija za iduću godinu. Osim Hrvatske, na popisu su se našle destinacije poput Azorskih otoka, talijanskog Salenta, grčke Chanie, Helsinkija te Slovenije.

Prema ovom časopisu posvećenom putovanjima Hrvatska je uvrštena i među najljepše televizijske lokacije na svijetu. Navedeni su primjeri čak dvije popularne HBO serije Game of Thrones i Succession. U članku naziva “The most beautiful TV series locations in the world” posebno je bio istaknut grad Dubrovnik, koji u popularnoj Igri prijestolja predstavlja King’s Landing te otok Korčula i hrvatska obala na kojoj se odvija luksuzno krstarenje u seriji Nasljeđe.

Naslovna fotografija: Ivan Vuković

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije