Foto safari i berba mandarina dovoljan poziv za vikend u dolini Neretve

Zašto trebate krenuti u dolinu Neretve? Pokušat ću dati vrlo konkretne odgovore. Predlažem Vam zanimljivu rutu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Foto safari

Fotosafari deltom Neretve jedinstven je turistički doživljaj u kojem se goste vozi autohtonim neretvanskim lađama, od kojih su neke stare i 100 godina, mjestima kojima su nekada plovili Iliri, Grci, Rimljani, a neretvanski gusari započinjali napade na neprijateljske galije. 

Tako smo i mi zaplovili lađom i upoznali draži jedne od posljednjih močvara na europskom tlu, njezinu floru i faunu, raznovrsnost ptica i tradicionalni način življenja.

Berba mandarina

Zlatna dolina i hrvatska Kalifornija su česti nazivi za dolinu Neretve zbog njezine iznimno bogate zemlje i zlatnožutih plodova mandarina .Tako smo zastali u sred kanala da bi posjetili imanje prepuno ovih slatkih plodova. Našem uzbuđenju nije bilo kraja, te smo kao mala djeca radosno brali sve dok nismo napunili prepune kesice ovih prekrasnih plodova.

Od polovice rujna pa čak do Božića možete i vi iskusiti ovu jedinstvenu turističku manifestaciju  – Berbu mandarina. U ponudi su jednodnevni, dvodnevni ili trodnevni izleti, s kojih ćete se osim dojmova, uživanja u prirodi i upoznavanja gradića smještenih na Neretvi, kući vratiti s punim vrećama C vitamina idealnog za jačanje imuniteta pred zimu.

Gastro priča Neretve

Konoba Neretvanska Kuća – kraljica u srcu močvare, čudesno mjesto do kojeg možete doći samo autohtonim neretvanskim lađama dio je zaokružene turističke priče Hotel Restauranta “Villa Neretva” – omiljene destinacije brojnih turista koja svim svojim posjetiteljima pruža okus čistog užitka upoznavajući ljepotu, tradiciju i gastronomiju doline Neretve.

Za gurmane i ljubitelje zdrave hrane, objed u Hotel Restaurantu “Villa Neretva” ili u Konobi “Neretvanska Kuća” posebno je iskustvo. U ovom prestižnom hrvatskom restoranu , ljubitelji hrane i pića uživat će u autohtonim neretvanskim delicijama (jegulja, žablji kraci) te po izboru u mediteranskim i kontinentalnim jelima.

Riblji i mesni “menu” priprema se po iznijansiranim receptima kuće po kojima je, ovaj ugostiteljski objekat, nadaleko poznat. Na Vašem stolu, uz glavna jela, uživat ćete u organski uzgojenim namirnicama lokalnih uzgajivača i OPG-ova.

Stoga se ne dvoumite nego pravac u zlatnu dolinu Neretve!

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.