FOTO: Što sve skriva impresivna, danas zapuštena, Titova Vila Izvor? Slike govore više od riječi – pogledajte!

Vila Izvor – poznata i kao Objekt 99 – bila je jedna od najskupljih rezidencija Josipa Broza Tita. Na internetu je moguće pronaći podatak kako je u nju ugrađeno milijune tona sivkastog kamena škriljevca dopremljenog s Medvednice, a bila je obložena masivnim drvom lakiranim u 7 slojeva i prekrivenim olovom. Njena unutrašnjost je također bila impresivna, brutalno impresivna.

Navodno je Tito u njoj boravio samo pet puta.

O ovoj mega ekskluzivnoj vili nekadašnjeg predsjednika Jugoslavije postoje brojni članci i reportaže, stoga sam vas ja odlučio počastiti samo (svježim i zanimljivim) fotografijama dojmljive uspavane ljepotice. POZOR: sve što ćete u nastavku doživjeti je RAZVALJENO, POKRADENO i divljački OPUSTOŠENO.

///Imate li hrabrosti zakoračiti u jedan novi svijet, izaći iz svojih okvira i doživjeti pravu avanturu? Odvažite se, isplati se!

P.S. Pitate se ima li Vila Izvor kojim slučajem tajni prolaz? Pitanje je na mjestu s obzirom kako je građena za prvog čovjeka nekadašnje države – kako bi on mogao “uhvatiti pedalu” u slučaju potrebe. Naravno da ima! Pronašao sam 80 metara dugačak tunel građen za slučaj hitne evakuacije i cijelog ga prošao.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.