Grad u Zlatnoj Slavoniji najsrdačniji u Hrvatskoj prema recenzijama na platformi Booking.com

spot_img

Booking.com nedavno je objavio dobitnike nagrada Traveller Review Awards, priznanje za dosljedno pružanje gostoprimstva, pri čemu je Požega prepoznata kao najsrdačniji grad u Hrvatskoj u 2024. godini. Prate ju Otočac, Slunj, Korenica, Solin, Postira, Betina, Sutivan, Vinkovci i Ploče.

Hotel Mirjana Rastoke - Slunj
Izvor fotografije: Booking.com

Nagrade Traveller Review Awards dodjeljuju se već 12 godina na temelju više od 309 milijuna provjerenih recenzija korisnika.

Požega, Požeško-slavonska županija

Najsrdačniji grad u Hrvatskoj u 2024. godini je Požega. Simpatičan gradić nije primjer tipične slavonske ravnice, smjestio se u tzv. Zlatnoj dolini, okružen prekrasnim planinama koje ga čine posebno slikovitim i bajkovitim. Ljubitelje povijesti zanimat će kako je Požega nekada bila rezidencija hrvatsko-ugarskih kraljica, a književnosti da je rodni grad jednog od velikana hrvatskog pjesništva, Dobriše Cesarića. Ovdje se održavaju “Zlatne žice Slavonije”, najveći i najstariji festival tamburaške glazbe u Hrvatskoj.

najsrdačniji grad 2024., VILLA MARIA Požega
VILLA MARIA Požega, izvor fotografije: Booking.com

Gdje odsjesti: VILLA MARIA Požega nalazi se u centru Požege te sudjeluje u Booking.com-ovom programu Travel Sustainable. Gosti će ovdje, osim u gostoprimstvu domaćina, uživati u baru, zajedničkom salonu i vrtu, a u ponudi je i oprema za roštilj. Ovdje se svakodnevno poslužuje kontinentalni doručak.

///Gdje je najstariji vinski podrum, gdje je kovan prvi hrvatski novac i odakle potječu palme sa splitske rive?

Otočac, Ličko-senjska županija

Gradić Otočac, smješten na rijeci Gackoj u Lici, iznenadit će vas svojom poviješću i prirodom. Na području grada pronađeni su ostaci japodske kulture, a ovdje se nalazi i utvrda Fortica koju su sagradili uskoci. Posjet izvoru Gacke Majerovom vrilu željnima boravka u prirodi pružit će nezaboravne trenutke.

House Smolčić - Otočac
House Smolčić – Otočac, izvor fotografije: Booking.com

Gdje odsjesti: House Smolčić nalazi se u Otočcu, a ovdje će vas, osim ljubaznih domaćina, dočekati i opremljena kuhinja te sve za roštilj. Gosti vikendice mogu uživati i u raznim outdoor aktivnostima u njenoj okolici, poput pješačenja ili vožnje bicikala.

Slunj, Karlovačka županija

Slunj je gradić u središnjoj Hrvatskoj na čijem se području nalaze rijeke Slunjčica, Mrežnica i Korana, a u središtu njegove ponude za posjetitelje su Rastoke, nekadašnje vodeničarsko naselje. Malo tko ostat će imun na Rastoke, gdje posjetitelji mogu uživati u slikovitim ljepotama slapova, kao i kušati riječnu ribu koje ovdje ne manjka. Pritom su Slunj i Rastoke savršeno mjesto za odmor za sve koji se upute starom cestom iz središnje Hrvatske prema moru.

Hotel Mirjana Rastoke - Slunj
Hotel Mirjana Rastoke – Slunj, izvor fotografije: Booking.com

Gdje odsjesti: Hotel Mirjana & Rastoke moderno je uređen hotel s četiri zvjezdice, gdje gosti mogu uživati u tradicionalno uređenom restoranu, te se opustiti u baru ili na terasi za sunčanje. Hotel sudjeluje u Booking.com-ovom programu Travel Sustainable.

///Prijedlog za izlet – Rastoke ili Male Plitvice

Korenica, Ličko-senjska županija

Korenica je naselje u prekrasnoj Lici koje predstavlja sjedište općine Plitvička Jezera. Osim svoje srdačnosti, ona se ponosi i blizinom Nacionalnog parka Plitvička jezera, najposjećenijeg i najstarijeg hrvatskog nacionalnog parka, koji se nalazi i na UNESCO-ovom popisu Svjetske prirodne baštine. Plitvička jezera očarat će posjetitelje sa 16 kaskadnih jezera i slapova, smještenih na više od 500 metara nadmorske visine. 

Guest House Rustico - Korenica
Guest House Rustico – Korenica, izvor fotografije: Booking.com

Gdje odsjesti: Guest House Rustico su sobe u tradicionalnoj kući s drvenim elementima, a osim u gostoprimstvu domaćina, gosti će ovdje uživati u odmoru bez stresa u zelenoj okolici Korenice.

Solin, Splitsko-dalmatinska županija

Solin je grad smješten u Splitsko-dalmatinskoj županiji, usko povezan sa susjednim Splitom, kroz koji protječe rijeka Jadro. Područje Solina odiše antičkom poviješću, te ovdje možete posjetiti poznati lokalitet Salonu, isprva grčku koloniju, a kasnije glavni grad rimske provincije Dalmacije. U Solinu možete posjetiti i crkvu Gospe od Otoka, koju je svojevremeno posjetio i papa Ivan Pavao II.

Hotel Salona Palace - Solin
Hotel Salona Palace – Solin, izvor fotografije: Booking.com

Gdje odsjesti: Hotel Salona Palace moderno je uređen hotel koji se nalazi u Solinu na odličnoj lokaciji pored ulaza u arheološki lokalitet Salone. Nakon razgledavanja atrakcija iz antičke prošlosti, gosti se ovdje mogu opustiti u vanjskom bazenu, sauni i wellness centru. Hotel sudjeluje u Booking.com-ovom programu Travel Sustainable.

///Manastirine u Solinu – najpoznatiji lokalitet Salone

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.