Graffiti na Gradele – Bol je ovog vikenda mjesto gdje treba biti

Sinoćnjom projekcija videa i fotografija koji slave fantastičnih deset godina postojanja počeo je jedan od najpoznatijih hrvatskih art festivala – Graffiti na Gradele. Bol na Braču, predivno mjesto na Jadranu bajkovite prirode i još bolje turističke ponude, od 29. do 30. srpnja postaje umjetničko i street-art središte ovog dijela Europe.

Organizatori poručuju da je festivalska lokacija složena, zidovi se crtaju, a sunca, mora i kupanja ima u izobilju, i mi se slažemo s njima da je Bol idealna destinacija za ovaj vikend, jer nas ovaj veseli i razigrani festival ove godine dočekuje u još većem i zanimljivijem izdanju.

Zidovi na Bijeloj kući i Fabrici dobit će ovoga vikenda svoje novo ruho, a Bol novu cjelogodišnju izložbu na otvorenom. Na festival dolaze umjetnice i umjetnici iz cijele Hrvatske, Bugarske i Srbije i jedva čekamo vidjeti što su nam pripremili.

Osim sjajnih umjetnika koji će se pobrinuti da lokalne uličice dobiju novo ruho, a stare zgrade postanu galerija na otvorenom, za dobru atmosferu i stvaranje najljepših ljetnih uspomena pobrinut će se i sjajan glazbeni program. Na festivalskom prostoru – na lokaciji napuštenog hotela Bijela kuća tik uz more – održava se dnevni DJ program uz brojne zabavne aktivnosti za publiku, kao i radionice za djecu i mlade s pogledom na crtanje murala.

Osim eminentnih imena regionalne i domaće street art i graffiti scene koja predvode crtački dio, festival će kao i do sada upotpuniti sjajan koncertni program. Večernji se program u potpunosti seli u 585 Club, smješten na šetnici uz Zlatni rat, kamo dolazi Crème de la Crème trap i hip hop scene napraviti tulum za pamćenje na najjačem i najvećem GNG-u dosad. U dva dana festivala ondje će nastupiti Krankšvester, Mimi Mercedez, Z++, Bore Balboa, Grše, Kukus, Buntai i Krešo Bengalka.

Ulaznice za večernje koncertno izdanje Graffiti na Gradele Festivala puštene su u pretprodaju, a možete ih kupiti po cijeni od 120 kuna na svim entrio.hr prodajnim mjestima. Dnevne ulaznice prodavat će se po cijeni od 80 kuna. Ulaz na sva dnevna događanja, radionice i DJ program na festivalu je besplatan.

Sve što se događa na festivalu Graffiti na Gradele možete pratiti i na Facebooku i Instagramu.

Foto: Graffiti na Gradele

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.