“Gusjenica” pobjednik jubilarnog Festivala skulptura u pijesku

spot_img

Na prekrasnoj Rajskoj plaži u Loparu održano je 10. izdanje Festivala skulptura u pijesku, a ovogodišnju temu “Alisa u zemlji čudesa” dočaralo je jedanaestero predstavnika umjetničke scene. Treće mjesto u konkurenciji za najbolju skulpturu zauzeo je “Zec” skulptorica Marine Vrbljanin i Jelene Mavrić, drugo mjesto “Crvena kraljica” Medarde Pack i Valerije Jakuš, a prvo mjesto “Gusjenica” autora Petra Popijača. Posjetitelji su mogli vidjeti i ostale likove iz spomenute poznate bajke poput Mačke, Blizanaca, Alise u pijesku i drugih.

Skulpture su ocjenjivali renomirani umjetnici, ali i posjetitelji i građani Lopara koji iz godine u godinu dolaze na Rajsku plažu i uživaju u ovoj unikatnoj umjetničkoj manifestaciji.

Deseto izdanje Festivala skulptura u pijesku trajalo je od 29. lipnja do 2. srpnja, a sudjelovali su: Jelena Kašić, Sanjin Vinković, Jelena Mavrić, Martina Vrbljanin, Georgette Yvette Ponte, Nina Lekić, Roberta Mikelić, Antea Biskupović, Medarda Pack, Valerija Jakuš i Petar Popijač.

U sklopu festivala održalo se i tradicionalno natjecanje za najbolju fotografiju skulptura, a prvo mjesto osvojio je Dražen Kasprek.

Povodom okrugle obljetnice tiskana je posebna brošura koja će poslužiti kao svojevrstan vremeplov. Na taj način će se svi okupljeni moći prisjetiti proteklih izdanja festivala. Također, Lopar će dobiti trajno obilježje u vidu replike pobjedničke skulpture u javnom prostoru s intencijom da taj prostor s vremenom postane “park skulptura”.

Galerija fotografija s 10. Festivala skulptura u pijesku

Fotografije: Petar Lupić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.