HeadOnEast Croatia – Slavonija i Baranja

Razmišljaš o pustolovini na dohvat ruke, o neočekivanom putovanju koje počinje iza ugla, o iskustvu za kakvim mnogi tragaju tisućama kilometara i ne uspiju ga naći? Dopusti da te upoznamo s rješenjem svih putoholičarskih nedoumica! Slavonija i Baranja destinacija su koja bi i najtvrđeg Spartanca pretvorila u razigranog hedonista. Ili kako bi rekli naši stari – HeadOnEast!

Hedonist! Putnik koji uživa u životnim radostima, prirodnim ljepotama, bogatoj tradiciji i običajima, avanturama pod vedrim nebom, ugodnom razgovoru s domaćinom uz zdravicu, domaću kuhinju i s osmijehom na licu.

Slavonija i Baranja, uživancija na dohvat ruke

Članak se nastavlja ispod oglasa

Slavonija i Baranja neotkriveno su odredište, istkano od spleta magičnih prirodnih ljepota i krajolika koje je kultivirao čovjek. Kameru nećete gasiti. Ovdje se nalaze neke od posljednjih netaknutih močvara Europe, nepregledna žitna polja, bogati vinogradi te stoljetne hrastove šume. Nizinu Osječko-baranjske županije omeđuju dvije velike panonske rijeke, hirovita Drava i moćni Dunav. Na jugu se ravnica izdiže prema brdima Krndije, Papuka i Dilja, dok se na sjeveru jedva primjetno prelijeva u Erdutski brijeg te Bansko brdo, poznato i kao baranjska “Planina” (s obzirom na visinu od 243 metra, nadimak ne treba čuditi).

Slavonci i Baranjci goste daruju najvrjednijim darovima – iskrenim osmijehom i rukama široko otvorenim u znak tople dobrodošlice. Dobrota i velikodušnost utkani su u svaki susret, a doživljaji započinju punom trpezom, preporukama za slobodno vrijeme i općenito savjetima o tome kako putovati regijom poput pravog hedonista. Domaćini ovdje postaju i ostaju prijatelji. Zauzvrat, gosti vrlo brzo počinju „divaniti“ o lokalnim okusima, mirisima i bojama, o šarmantno usporenom ritmu svakog pojedinačnog užitka, o začuđujućoj suigri tradicionalnog i modernog. Široka slavonska duša i baranjski šarm najveće su vrijednosti istoka Hrvatske. Iako ispunjene oazama netaknute prirode, mirnim kutcima i rustikalnim ambijentom, Slavonija i Baranja dobro su prometno povezane. Regionalno središte, Osijek, s ostatkom Hrvatske i Europom povezano je autocestom, željeznicom te zračnom lukom. Na udaljenosti od oko dva sata nalaze se i tri velike međunarodne zračne luke – u Zagrebu, Beogradu i Budimpešti. Osim toga, u Slavoniju i Baranju možete doputovati i poput pravog hedonista-avanturista – motociklom, biciklom ili brodom. Dunavski kruzeri te čak dva EuroVelo biciklistička pravca stoje vam na usluzi!

Članak se nastavlja ispod oglasa

Naslovna fotografija: Logo HeadOnEast Croatia – autori: Marko Jovanovac i Ante Vekić

“Pripremajući se za Dane hrvatskog turizma u Slavoniji trebali smo osmisliti naziv programa u Tvrđi i tako smo došli do Head On East/ hedonist@slavonija/ hedonist@baranja. Riječ “hedonizam” uistinu opisuje doživljaj koji Slavonija i Baranja nude. Dobra hrana, dobro vino, pitak krajolik smješten uz velike europske rijeke, nadaleko poznato dobro gostoprimstvo, zapravo riječima hedonizam za sva čula. Nekad smo bili “daleki istok”, a danas postajemo i mentalno sve bliža destinacija koja iznenađuje ponudom svakog prvog posjetitelja,” ističe direktorica Turističke zajednice Osječko baranjske županije Ivana Jurić.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije