Hedonistička filmska nedjelja primjer novog iskustvenog turizma ‘weekend getaway’ – u svijet boutique destilerija, dobrog bluesa i tartufa!

U središnjem velikogoričkom parku besplatno se gledao “Braća Blues” uz Brigljević gin, kestene, burgere i turopoljske tartufe. Bila je to prava hedonistička nedjelja predzadnjeg događanja u sklopu projekta VIA VINO.

Sinoć, 24. listopada održalo se Via KINO, događaj koji je ovoga puta spojio film, gin i gastronomiju. Poznati filmski klasik iz 1980. godine “The Blues Brothers” na filmsko su platno središnjeg velikogoričkog parka doveli organizatori Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji s Motovun film festivalom. Via KINO spojilo je kulturu i gastronomiju u Velikoj Gorici, najvećem gradu Zagrebačke županije.

Filmsku večer obogatio je pravi uvid u to kako izgleda lov na tartufe, o čemu je pričao tartufar. Kušao se autohtoni gin s potpisom boutique destilerije Brigljević, a cijelo događanje obogatio je Food truck specijaliteta Marina Medaka, pečeni kesteni iz Turopolja.

– Od 2015. proizvodimo prvi hrvatski craft gin pod imenom Flying Cat, naglasio je vlasnik destilerije Miljenko Brigljević. Njegova destilerija je tradicijski obiteljski posao kojim se bave od 2002. godine, a za svoje proizvode su višestruko nagrađivani, kako za kvalitetu tako i za dizajn boca i etiketa. U svom radu objedinjuju kulturnu, povijesnu i gastronomsku baštinu.

– U našoj destileriji redovno održavamo gin radionice i specijalizirane tastinge uz prethodnu najavu na kojima možete saznati gdje, kad i kako je nastao gin, koji stilovi gina postoje, što je to craft gin i kako se on proizvodi danas.

Turistička zajednica Zagrebačke županije poziva vas da otkrite destinacijsku kampanju kroz projekt VIA VINO: “Vinarije Zagrebačke županije zovu vas na uživanje u dolasku jeseni, vinu, hrani, filmu, umjetnosti i glazbi. Zato krenite Via VINO”. Manifestacija traje do 15. studenog, a na jednom mjestu po prvi puta okuplja vinske, gastronomske i kulturne sadržaje širom Zagrebačke županije. Vinarije u okolici Zagreba u tom će razdoblju širom otvoriti svoja vrata, uz niz kvalitetnih dodatnih sadržaja poput projekcije filma u vinogradu, koncerata te izložbi okruženima već većini poznatim ljepotama samoborskog, plešivičkog, zelinskog i moslavačkog krajolika.

– Ključno je za naglasiti kako se ne radi o jednodnevnoj manifestaciji – nego o četiri vikenda kroz mjesec dana, dakle cjelomjesečnoj kampanji, uz puno raznolikih kvalitetnih događanja, a sve se vrti oko vinara Zagrebačke županije tj. promociji vinske ceste zagrebačkog zelenog prstena. Jedan od ciljeva Turističke zajednice Zagrebačke županije je pozicionirati zagrebački zeleni prsten prema Zagrebu kao idealnu vikend destinaciju, a upravo ovakvim kvalitetnim i zaokruženim događanjima stvara se motiv dolaska, istaknula je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović, te dodala kako ovim događanjima kreiraju novi turistički proizvod. Nakon spajanja enogastronomije s glazbom i filmom, kroz ove divne vikend priče uskoro spajamo izložbe i vino.

Posjetite svoju omiljenu vinariju, otkrijte lokalne namirnice ili jednostavno uživajte u prvim sunčanim jesenskim danima uz čašu, i nekoliko, vina s hrvatskim potpisom. Sljedeće događanje je izložba Via ART, 6. studenog u Samoboru kojom će se obilježiti Martinje.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.