Hrvatska najpopularnija destinacija Nijemaca u 2021.

Prema rezultatima istraživanja najveće svjetske tražilice za najam kuća za odmor HomeToGo, Hrvatska je na tržištu Njemačke najpopularnija na listi top 100 turističkih destinacija u 2021. godini.

Dodajmo kako se Hrvatska našla pri samom vrhu na nekoliko lista spomenutog istraživanja pa je tako naša zemlja zauzela odlično drugo mjesto na listi najtraženijih zemalja za ljetni odmor u 2021. godini, kao i na listi najtraženijih zemalja za cijelu 2021. godinu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na navedenim listama njemačkog HomeToGo prvo mjesto drži Njemačka, dok su se iza Hrvatske našle zemlje kao što su Italija, Španjolska, Francuska, Austrija i dr. U sklopu istraživanja napravljena je i lista top 100 destinacija za praznik Duhova na kojoj je Hrvatska zauzela vrlo dobro četvrto mjesto, odmah iza vodeće Njemačke i regija na obalama Baltičkog i Sjevernog mora.

Istraživanje je bazirano na 16 milijuna pretraženih pojmova u HomeToGo tražilici, a zanimljivo je kako je primjena filtera fleksibilnih datuma putovanja u odnosu na prošlu godinu porasla za 600%. Također, rezultati istraživanja pokazuju kako 63% ispitanika preferira odsjedanje u kući za odmor, a 71% ispitanika želi putovati osobnim automobilom. Kao motiv za putovanje 63% ispitanika izdvaja plažu, a njih 60% nacionalne parkove i prirodu.

Podsjetimo kako su najviše dolazaka i noćenja stranih turista u pretpandemijskoj 2019. godini ostvarili upravo turisti iz Njemačke i to 2,9 milijuna dolazaka i 19,9 milijuna noćenja, odnosno čak 16,6% od ukupno ostvarenih stranih dolazaka i 23,7% od ukupno ostvarenih noćenja stranih turista. Najviše noćenja njemački turisti ostvarili su u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji. Nijemci su ostali vjerni hrvatskim destinacijama i prošle godine, a tako će čini se biti i ove.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica
Naslovna fotografija: Pixabay

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.