Hrvatska najtraženija na austrijskom tržištu

Prema tržišnom istraživanju “Barometar putovanja u 2021. godini”, Hrvatska je vodeća i najtraženija destinacija na austrijskom tržištu. Objavio je to online stručni magazin Traveller Online, pozivajući se na istraživanje koje je u Austriji proveo poznati organizator putovanja Gruber Reisen. Prema rezultatima istraživanja, nakon vodeće Hrvatske koja je ostvarila udio od 36%, slijede Austrija s 33%, Grčka s 30%, Italija s 28% te Španjolska s 15% udjela.

Potražnja na austrijskom tržištu vrlo je izražena što pokazuju rezultati istraživanja. Naime, 23% ispitanika već je bukiralo putovanja za 2021. godinu, a 73% svoja će putovanja bukirati kada se stvore uvjeti za putovanje. Samo 2% ispitanika navelo je kako će uslijed korona virusa i vlastitog osjećaja nesigurnosti ove godine ostati kod kuće.

Od aktivnosti tijekom putovanja najviše se preferira kupališni odmor kojeg je navelo 58% ispitanika. Sve više raste i udio posjeta gradovima, kružnih putovanja i wellnessa, koji postaju sve zanimljiviji. Kada je riječ o broju putovanja tijekom godine, 39% ispitanika želi dva puta godišnje otputovati na odmor. Nadalje 47% njih je odabralo putovanja u trajanju do tjedan dana, a 45% izrazilo je interes za putovanjima u trajanju od dva tjedna.

Kako bi odmor mogli započeti dobro informirani, 54% traži stručni savjet turističke agencije, pri čemu 50% njih još uvijek lista kataloge putovanja kod kuće. Trećina ispitanika pridaje veliku važnost savjetima prijatelja i poznanika. Uz biltene o putovanjima, kanali društvenih mreža također su popularni zbog inspiracije.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.