Hrvatska pri vrhu liste norveških turista

Prema rezultatima istraživanja Apolla, drugog najvećeg turoperatora u Skandinaviji, 70% Norvežana želi otputovati na odmor u inozemstvo ove godine, a Hrvatska je, uz Grčku, najpoželjnija ljetna destinacija.

Prema riječima direktora Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Švedskoj Vedrana Sušića, većina avioprijevoznika, koji su inače jako oprezni u postavljanju linija, za ovu sezonu planiraju značajno veći broj letova prema Hrvatskoj u odnosu na prošlu sezonu. Naime, u ovoj godini iz više norveških gradova aviokompanije SAS i Norwegian planiraju letove prema Splitu, ali i ostalim hrvatskim zračnim lukama na Jadranu. Tako, ukoliko skandinavske zemlje dopuste svojim građanima putovanja izvan granica, u Hrvatskoj možemo očekivati značajan broj gostiju.

Dodajmo kako se dobre prognoze temelje na rezultatima istraživanja provedenog među kontaktima iz baze podataka ovog poznatog norveškog turoperatora, odnosno na odgovorima 1500 ispitanika. Apollo dodatno izvještava kako im buking raste iz dana u dan, a najviše interesa pobuđuju inozemna putovanja povezana sa suncem i morem.

Rezultati također pokazuju i kako većina ispitanika preferira odmor u privatnom smještaju ili malom obiteljskom hotelu, kao i paket aranžmane koji nude jamstvo povrata novca i dodatne sigurnosne uvjete. Za razliku od prijašnjih godina, ove je godine samo 15% ispitanika izjavilo kako želi otputovati u samostalnom aranžmanu.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica
Naslovna fotografija: Ivan Bagić/ Pixabay

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.