Hrvatske zračne luke ovog ljeta bolje povezane s Njemačkom i Poljskom

Nakon što je Ryanair krajem ožujka objavio svoj dolazak u Zagreb i pri tome najavio povezivanje s 12 europskih destinacija: Brussels, Dortmund, Frankfurt, Karlsruhe, Memmingen, Milano, Rim, Podgorica, Oslo, Göteborg, Pariz i London, njemački niskotarifni avioprijevoznik Eurowings, najavljuje kako će od svibnja imati čak 10 međunarodnih linija prema četiri hrvatske zračne luke – Zagrebu, Rijeci, Zadru i Splitu.

Eurowings povezuje Köln, Dortmund, Hamburg, Dusseldorf i Stuttgart sa Zagrebom, Rijekom, Zadrom i Splitom

Zagreb će i dalje biti povezan sa Kölnom tri puta tjedno, srijedom, petkom i nedjeljom, a Eurowings će od 20. svibnja obnoviti promet na liniji između Stuttgarta i Zagreba s dva leta tjedno, četvrtkom i nedjeljom.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Eurowings će prema Splitu u svibnju imati ukupno pet linija. Linije iz Dusseldorfa i Stuttgarta prema Splitu trenutno prometuju jednom tjedno, a na obje linije uvodi se i drugi let tjedno, uz subotu, dodatni let utorkom. Eurowings će početkom svibnja uvesti linije iz Kölna, Dortmunda i Hamburga prema Splitu, a sve će biti u prometu jednom tjedno, subotom.

Linija Dusseldorf – Rijeka – Dusseldorf započet će s prometovanjem na samom kraju mjeseca, 29. svibnja, jednom tjedno, subotom, dok će prema Zadru Eurowings obnoviti promet na dvije linije.

Linija Stuttgart – Zadar – Stuttgart prometovat će od 23. svibnja, jednom tjedno, nedjeljom, dok će linija Köln – Zadar – Köln prometovati od 22. svibnja, također jednom tjedno, subotom. Zadarska i riječka zračna luka u svibnju će dočekati prve zrakoplove ove aviokompanije u ovogodišnjem ljetnom redu letenja.

Eurowings će tako u svibnju obaviti gotovo 100 rotacija na 10 međunarodnih linija prema i iz četiri hrvatske zračne luke, pri čemu će najveći broj sjedala biti ponuđen upravo prema Zagrebu i Splitu.

Buzz od srpnja povezuje Pulu i Poznan

No vratimo se još Ryanairu, odnosno njegovoj tvrtki kćerki Buzz-u. U prodaju su naime danas puštene karte na novoj liniji najavljenoj za ovu godinu prema Zračnoj luci Pula. Radi se o jedinoj direktnoj liniji iz Pule prema Poljskoj liniji Poznan – Pula – Poznan. Linija između Poznana i Pule prometovat će od 2. srpnja do 27. rujna, dva puta tjedno, svakog ponedjeljka i petka.

Podsjetimo kako je ponuda za letove Ryanair-a iz Zagreba već vidljiva na službenim stranicama avioprijevoznikaPrvi let za Brussels najavljen je za 4. srpnja, a iz Zagreba će biti 36 letova tjedno dok se cijene povratnih karata kreću se već od 30 eura.

Izvor: Croatian Aviation
Naslovna fotografija: snitchde Pixabay

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.