Ryanair povezuje Zagreb s 12 europskih destinacija

Najpoznatiji niskotarifni avioprijevoznik, irski Ryanair, objavio je kako dolazi u Zagreb. Vijest je objavljena na današnjoj medijskoj konferenciji na kojoj su se novinarima obratili predstavnici Uprave Ryanair-a i Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb.

Prema najavi Ryanair će Zagreb povezivati s ukupno 12 europskih destinacija: Brussels, Dortmund, Frankfurt, Karlsruhe, Memmingen, Milano, Rim, Podgorica, Oslo, Göteborg, Pariz i London, a ponuda je već vidljiva na službenim stranicama avioprijevoznika. Prvi let za Brussels najavljen je za 4. srpnja, a iz Zagreba će biti 36 letova tjedno dok se cijene povratnih karata kreću se već od 30 eura.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ryanair će tako u Zagrebu od rujna imati novu bazu s četiri zrakoplova i prometovat će s novog putničkog terminala. Najavio je ulaganja u zagrebačku zračnu luku u visini od 200 milijuna dolara i nova zapošljavanja. Linije prema Brusselsu i Milanu kreću prve, već u srpnju, a ostale u rujnu. Također Ryanair je najavio drastično povećanje broja linija iz Zagreba u sljedećih godinu dana.

RYANAIR LETI IZ ZAGREBAOvo je vijest koju svi čekaju i nakon konferencije za medije zakazane u 11.30 doznat ćemo…

Posted by Turističke priče on Tuesday, March 30, 2021

Iako usred pandemije, u Ryanairu su uvjereni kako će njihova baza u Zagrebu rasti i kako će dovesti tisuće novih putnika, te potaknuti zapošljavanje. Trenutno letovi unutar Hrvatske nisu u planu iako ih imaju u vidu u budućnosti.

Jedan od razloga dolaska Ryanaira u Zagreb je i “Model poticaja rasta prometa” kojim je zagrebačka zračna luka željela privući nove avioprijevoznike, prvenstveno niskotarifne tvrtke.

Naslovna fotografija: Jakub Petrymusz/ Pixabay

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.