Hrvatski otoci – COVID free zone

Hrvatsko otočje drugo je po veličini u Sredozemlju, a obala je dobro poznata po svojoj razvedenosti. Sastoji se od 78 otoka, 524 otočića i 642 hridi i grebena koji su posebno atraktivni za turiste i zahvaljujući kojima se ostvaruje veliki dio turističkog prometa.

Ususret nadolazećem glavnom dijelu turističke godine Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske dodatno je intenziviralo svoje aktivnosti te u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo pokrenulo akciju Hrvatski otoci – COVID free zone. Naime, trenutačno su na epidemiološkoj karti Republike Hrvatske svi otoci prikazani u sklopu pripadajućih županija unatoč činjenici da im je incidencija puno niža nego je to u ostalim dijelovima županije. Zato će na web stranici Safe stay in Croatia turistima uskoro, osim informacije o epidemiološkom stanju po županijama, biti dostupni i posebni podaci o epidemiološkoj situaciji na hrvatskim otocima.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Osim epidemiološke situacije na otocima, na stranici će se moći pronaći i lokacije svih punktova za testiranje turista kao i podaci o zračnoj, kopnenoj i morskoj povezanosti otoka kako bi turisti dobili točne informacije na koji sve način mogu stići na pojedini otok.

*Karta nije prikaz stvarnog stanja broja zaraženih, već samo primjer kako će ubuduće izgledati prikaz epidemiološke karte Republike Hrvatske gdje će otoci biti označeni sukladno epidemiološkom stanju na pojedinom otoku, a ne u županiji kojoj pripada.

Izvor i naslovna fotografija: Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.