Hrvatski vinski film među deset najboljih u svijetu

Najbolji vinski film Zagreb TourFilm Festivala “Okusi prije svega” Turističke zajednice Zagrebačke županije, osvojio je još jedno međunarodno priznanje na prestižnom XV International Tourism Film Festival ART&TUR u Portugalu.

Na svečanoj dodjeli nagrada u gradu Ourému, u konkurenciji turističkih filmova iz čak 16 zemalja hrvatski uradak dobio je srebrno priznanje za drugo mjesto u kategoriji Enoturizma, time je s nagradama na ova dva festivala ušao među 10 najboljih na svijetu.

ART&TUR jednako kao i ZAGREB TOUR FILM FESTIVAL članovi su CIFFT-a (Međunarodnog udruženja festivala turističkih filmova), organizacije koja ocjenjuje najbolje turističke filmove na svijetu.

S nagradama prestižnih međunarodnih turističkih filmskih festivala, destinacijski film Okusi prije svega, nastao u suradnji Turističke zajednice Zagrebačke županije i produkcijske kuće Sekunde snažan je pomak i poticaj u promociji turizma i vinskih cesta Zagrebačke županije. 

Posebno važna nagrada iz vinske zemlje, Portugala

Za film vinske tematike, posebno su važne nagrade filmskih festivala u vinskim zemljama. Portugal je jedna od najvažnijih europskih vinskih destinacija, čime nagrada sa ART&TUR festivala dobiva na još većem značaju u međunarodnoj promociji vinskih cesta Zagrebačke županije.

Ovogodišnje filmove ocjenjivao je stručan žiri od 35 članova iz brojnih zemlja svijeta, od Brazila, Mauricijusa, Irana do Kanade. Hrvatska predstavnica u žiriju, Spomenka Saraga, filmska producentica i direktorica Zagreb Tour Film Festivala nije skrivala svoje oduševljenje i ponos na nagrađene filmove prijavljene iz Hrvatske.

Pogledajte nagrađivani vinski film Zagrebačke županije

Film vodi kroz pripremu vinjaka obitelji Šoškić, proizvodnju iskrenih vina obitelji Tomac, inače prve ekološki certificirane vinarije na području Zagrebačke županije koja je nedavno završila s gradnjom impresivne nove vinarije. U filmu ćete vidjeti i bajkovitu kuriju Nespeš, na zelinskoj vinskoj cesti gdje se danas smjestila vinarija Litterarii. Nositelji tradicije vinskih cesta Zagrebačke županije su obitelji koje generacijama proizvode vina, poput vinarije Kos.

U vinogradarskoj kući Braje pratimo pripremu domaćeg plešivičkog copanjeka, a slobodne domaće životinje na Žumberačkim obroncima podsjetnik su da iskrena vina Zagrebačke županije prati i izvornost namirnica koje se nađu na jelovnicima prepoznatih restorana.

Foto i izvor: TZ Zagrebačke županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.