Iće&piće Topos – upoznajte eno-gastronomsku ponudu Šibensko-kninske županije

U kušaonici vinarije Vinoplod Šibenik predstavljen je zajednički projekt Turističke zajednice Šibensko-kninske županije i časopisa Iće&piće. Naime, časopis Iće&piće, u suradnji s turističkom zajednicom Šibensko-kninske županije i turističkim zajednicama Šibenik, Vodice, Murter, te lokalnim poduzetnicima, objavio je specijalno izdanje Iće&piće Topos posvećen eno-gastronomskoj ponudi Šibensko-kninske županije.

Turistička zajednica Šibensko – kninske županije prva se odlučila na ovakav jedinstveni vid promocije. Županija je bogata autohtonim vinima i poznata po ukusnoj lokalnoj hrani, neobičnim i originalnim receptima.

Kroz priče i fotografije turistima se želi dočarati eno-gastronomsko bogatstvo lokalnih proizvođača i potaknuti ih da posjete, kušaju, kupe. Turistička zajednica krenula je u ovaj projekt s ciljem da turisti ostanu duže, da se vrate, da zadovolje svoju hedonističku znatiželju i da prijateljima prepričavaju doživljaje ovoga prekrasnoga kraja. A možda sa sobom ponesu ili u svojim prebivalištima potraže neki od proizvoda kako bi svoju priču potkrijepili nezaboravnim okusima.

U časopisu je predstavljeno sve što jednom ljubitelju enogastronomije treba preporučiti na području  županije. Sadržaj o hrani, vinima i namirnicama tipičnima za ovu destinaciju prikazan je na  hrvatskom i na engleskom jeziku. Ovo specijalno izdanje časopisa ima 96 stranica. Namijenjeno je gostima koji odsjedaju u turističkim objektima i nema ga u slobodnoj prodaji.

Naklada od 10 000 primjeraka se distribuirala na najfrekventnija mjesta (turistički informativni centri, hoteli, marine, turističke agencije, restorani, obiteljski smještaj, mini kruzeri). Časopis je svojevrsni gastro vodič u kojemu se ističe bogato eno i gastro naslijeđe koje ova županija ima.

Iće&piće originalan je hrvatski proizvod s autorskim tekstovima i jedinstvenim fotografijama. Raznolik sadržaj o tradicijskoj hrvatskoj kuhinji, vinskim podrumima, raznim reportažama ili intervjuima s najpoznatijim svjetskim chefovima ilustriran je moćnim i originalnim fotografijama Damira Fabijanića. Gourmand Awards Paris potvrdio je reprezentativnost i kvalitetu časopisa i dodijelio mu titulu trećeg najboljega gurmanskog časopisa na svijetu.

Izvor fotografija: Turistička zajednica Šibensko-kninske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.