Idealna kuća za luksuzni odmor nadomak Zagreba sa 6 dvokrevetnih soba i bazenom

Putovanje je ponajprije bijeg iz poznate rutine, a odmor opuštanje u sigurnom i ugodnom okruženju. Još kad na raspolaganju imate vlastitu kuću i zelenilo, a pritom ne morate daleko potegnuti – može se reći da ste pronašli idealnu kombinaciju.

Naši stari zvali su to ladanje i znali su uživati, a nema razloga da i danas ne slijedimo njihov primjer. U zelenom prstenu oko Zagreba skrivene su komforne kuće stvorene da postanu novi ladanjski raj. U njima ćete pronaći privatnost, potpuni mir i slobodu, predivnu prirodu i seosku idilu – jedan sasvim jednostavniji život. Iako u ova nesigurna vremena zvuči kao san, odmor po vlastitoj mjeri nikad nije bio bliže. 

Luksuzne kuće za odmor najtraženiji su smještaj posebice one u zelenom zagrebačkom prstenu nadomak metropole. Pronašli smo idealnu luksuznu kuću s pet zvjezdica čak šest dvokrevetnih soba i tri pomoćna kreveta. Rezervacije za zimske blagdane već su u punom jeku, a jesenski booking je u tijeku, dok je potražnja za kućama za odmor svake godine sve veća.

Tik uz luksuznu kuću sa podzemnim garažama za Vaše limene ljubimce okupljaju se srne pa je uživanje u pogledu zajamčeno kao i potpuno opuštanje i uživanje daleko od stresa i gužvi.

U blizini ove luksuzne kuće nalazi se poučna staza šume Marča na zapadnim obroncima Moslavačke gore u blizini sela Šumećani. Staza je kružna, duga je 3.000 m, blago brdovita, lagana je za šetnju za sve uzraste, može se preći za 30-tak minuta normalnog hoda.

U blizini je i poučna staza šume “Žutica” koja se sastoji od čak 10 poučnih točaka, a dužina staze je oko 2500 m. Poučna staza započinje kod lugarnice Pleso”i zamišljena je tako da posjetitelje provede kroz različite šumske sastojine. Tako prolazi kroz šumu hrasta lužnjaka, šumu običnog graba, pa sve do poplavne šume poljskog jasena. Jednim dijelom prolazi uz riječno korito stare Lonje. 

Sam Ivanić-Grad u blizini ove savšrene kuće za odmor smjestio se uz rijeku Lonju, u Moslavini, uz autocestu Zagreb – Lipovac, a od Zagreba je udaljen tek tridesetak kilometara. Prvi se puta u zapisima Ivanić-Grad spominje još u 13. stoljeću točnije 1246. godine, a najpoznatiji je po lječilištu “Naftalan” i tradicionalnoj manifestaciji „Bučijada“, ali i vrhunskim vinima i vinskim podrumima.

Škrlet je stara autohtona vinska sorta Moslavine koja daje osvježavajuće i lagano bijelo vino, a novi naraštaj vinara toj je zapostavljenoj sorti udahnuo nov život. Možemo očekivati velike stvari od njihova predanog rada na škrletu, a zasad uživajte u ovom moslavačkom vinskom endemu kao u savršenom piću za tople dane provedene u prirodi i društvu i svakako provjerite ovu vinsku priču u Vinariji Voštinić Klasnić te seoskom imanju Kezele.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.