Iskoristite promotivni listopadni tjedan i posjetite Plitvička jezera

Tradicionalni promotivni tjedan Nacionalnog parka Plitvička jezera održat će se od 1. do 8. listopada 2023. godine. Prilika je to za posjetiti destinaciju iznimne prirodne ljepote koju obožavaju milijuni posjetitelja iz cijelog svijeta.

Nacionalni park Plitvička jezera
Kozjački mostovi

Ovaj tjedan će biti posebno obilježen uz iznimno važnu 44. obljetnicu od međunarodnog značaja – dan kada je ovaj komadić zemaljskog raja uvršten na UNESCO-v Popis svjetske prirodne baštine.

Kao i svake godine u listopadu, Plitvička jezera su pripremila posebne cijene ulaznica za promotivni tjedan. Imat ćete priliku doživjeti svih 16 smaragdnih jezera po povoljnim cijenama kada jesenski dani okupaju Plitvička jezera najljepšom paletom boja koje daju poseban ugođaj šumama, jezerima i slapovima.

Cijena ulaznice za odrasle iznosi 10 € (75,35 kn), za studente 6,50 € (48,97 kn) i djecu od 7 do 18 godina 4,50 € (33,91 kn).

Nacionalni park Plitvička jezera
Veliki slap i Sastavci

Ulaznice je obavezno kupiti online pa je preporuka unaprijed odabrati jedan od programa posjeta. Kako biste što bolje isplanirali svoj posjet možete i preuzeti aplikaciju. U aplikaciji imate mogućnost označavanja vašeg parkirnog mjesta, informacije o smještaju i restoranima, općenite informacije o parku kao i poučne sadržaje o vrijednostima najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj.

Posebne ponude u hotelima i izvrsna ponuda u restoranima

Zaljubljenici u prirodu će također imati priliku odmoriti u jesenskoj idili jedan ili više dana. Pripremljene su naime posebne ponude jesenskih aranžmana u hotelima Jezero i Plitvice smještenim u srcu Parka.

U Ličkoj kući, jednom od najpoznatijih restorana u Nacionalnom parku Plitvička jezera, imate priliku uživati u zdravim, mirisnim i vješto pripremljenim jelima koja će upotpuniti vaše neprocjenjivo iskustvo. Ovaj restoran predstavlja pravo gastronomsko blago obogaćeno povijesnim i kulturnim bogatstvima Like. Više od samo usputne stanice na putu prema moru, Lička kuća postaje nezaobilazno odredište na kojem možete kušati rapsodiju okusa i okrijepiti dušu i tijelo.

plitvička jezera lička kuća
Restoran Lička kuća

///Zašto je restoran Lička kuća “must-eat” mjesto na Plitvicama

Ako se uputite natrag prema moru, svakako svratite u Restoran Borje. Uz tradicionalno kiselo mlijeko i domaću štrudlu, ovaj restoran nudi i ostale gastronomske delicije koje su pripremljene povodom promotivnog tjedna. Osigurajte si slatki završetak odmora uz autentične okuse i uživajte u bogatoj ponudi hrane koju nudi Restoran Borje.

Stoga, opustite i doživite nevjerojatnu ljepotu jeseni u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Izvor fotografija: Nacionalni park Plitvička jezera

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.