U Fužinama će se stara godina ponovno ispratiti u podne

Odbrojavanje do najpoznatijeg tradicionalnog događanja Ispraćaj Stare godine u podne već je krenulo. Bogati program, prilagođen epidemiološkim mjerama, održava se na čak tri lokacije te uz očaravajuće jezero Bajer. Podsjetimo, Općini Fužine nova godina se od 2000. dočekuje točno u podne.

Definitivno će se u fužinarskom kraju najduže slaviti dolazak 2022. godine, a fenomenalno zagrijavanje u novogodišnje slavlje bit će najromantičnija Šetnja pod bakljama uz jezero Bajer do špilje Vrelo koja se održava u četvrtak, 30. prosinca s početkom u 16 sati.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Okupljanje sudionika je kod beach bara Čoka gdje će ih glazbeno utopliti harmonikaši i truba. Šetnja se odvija u manjim grupama u pratnji vodiča, a kulminirat će obilaskom magične špilje Vrelo te je po povratku sudionicima osiguran prijevoz do centra Fužina. Kotizacija iznosi 60 kuna za odrasle i 30 kuna za djecu, a uključuje baklje, kuhano vino ili čaj, prijevoz do centra Fužina te razgled špilje Vrelo.

Ispraćaj Stare godine u podne – program od 10 do 18 sati

Sudionici će ispratiti Staru godinu uz iznimno atraktivan program ove godine koji započinje od 10 sati, a aktivnosti su raspoređene duž jezera Bajer, u Fužinama na igralištu, samom centru Fužina te u mjestu Vrata. Uz samo jezero Bajer, sudionike će od 10 sati oduševiti Kesten i Papaja cirkus show. Od 10:45 sati Opatijski kukali će se okupati u hladnom jezeru Bajer, a sudionici će ih utopliti bodrenjem. Svoj fantastičan performans Kesten i Papaja cirkus show nastavit će u 11:15.

ispraćaj stare godine fužine

Točno u podne, 31. prosinca, sve sudionike očekuje spektakularan Ispraćaj Stare godine uz vatromet i baklje kojeg će glazbeno začiniti poznati riječki tamburaški sastav Merak, uz vođenje Dražena Turine Šajete. U koncertu će sudionici moći uživati na samom igralištu u Fužinama. DJ Nikola puštat će glazbu, a u 13 sati svoj jedinstven performans predstavit će Prometeus fire show.

Posebno atraktivan će biti i dječji doček Nove godine koji će se održati od 17 sati s lijeve strane jezera Bajer kada će najmlađi sudionici uživati u vatrometu.

Gastro ponuda

Ovogodišnji Ispraćaj Stare godine u Općini Fužine prati i bogata gastro ponuda dostupna na više različitih lokacija. Na taj način će se svim sudionicima osigurati kvalitetna podrška u pridržavanju epidemioloških mjera. Za neposredan pristup pozornici kada će nastupati tamburaški sastav Merak, od 10 do 15 sati, bit će potrebno predočiti potvrdu o PCR ili antigenskom testu ili pak cijepljenju.

U samom centru Fužina, uz jezero Bajer i u mjestu Vrata bit će otvoreni brojni ugostiteljski objekti. Na igralištu u Fužinama domaći OPG-ovi predstavit će svoje autohtone, goranske proizvode. Više informacija o događanjima vezanima uz Ispraćaj Stare godine u Općini Fužine potražite na POVEZNICI.

Fotografije: Općina Fužine

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.