Sudjelujte u programu obilježavanja Svjetskog dana turizma u Istri

Svjetski dan turizma obilježava se 27. rujna na dan kada je usvojen Statut UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije UN-a) 1970. godine, što predstavlja svojevrsnu prekretnicu u povijesti turizma u svijetu. Ovogodišnje geslo pod kojim se taj dan obilježava je “Tourism & Rural development odnosno Turizam i ruralni razvoj.

Nakon što su uspješno proveli inicijativu za otvaranje turističke godine i pokretanje turizma u Istri, koja je u izvanrednim okolnostima uzrokovanih pandemijom COVID-19 uspjela u dva dana privući preko 100 atrakcija i 5.000 posjetitelja diljem Istre, Upravni odjel za turizam Istarske županije i ove godine organizira obilježavanje Svjetskog dana turizma.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Odjel stoga poziva sve pravne i fizičke osobe, odnosno ponuditelje turističkih i s turizmom povezanih usluga koji djeluju na području Istarske županije, da se uključe, kako bi turističku ponudu zajednički učinili dostupnijom svim građanima i posjetiteljima Istre.

Održavanje Svjetskog dana turizma najvljeno je za 26. i 27. rujna (subota i nedjelja) na područje cijele Istarske županije. Među svim pristiglim prijavama odabrat će se one koje se uklapaju u razvojne prioritete, posebice one koji posluju u skladu s principima održivog i odgovornog razvoja, te koji doprinose podizanju kvalitete i produženju turističke sezone, kreiranju doživljaja, zapošljavanju i ravnomjernom razvoju turizma Istre.

Prijave se mogu sastojati u pružanju besplatnih usluga ili s popustom do 50%, a vrše se slanjem ispunjenog obrasca prijavnice, koji se može preuzeti s linka: https://www.istra-istria.hr/fileadmin/urednici/Turizam/SDT_2020_-_PRIJAVNICA.docx, na e-mail adresu turizam@istra-istria.hr. Recimo na kraju kako je krajnji rok za prijavu petak, 11. rujna 2020.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.