Udahnite mediteransko ozračje na rimskom putovanju Vižulom

Prošećite prostorom sjajne antičke prošlosti i udahnite mediteransko ozračje carskog Rima. U samom srcu Medulina, nalazi se poluotok Vižula, mjesto smiraja i bogate tisućljetne prošlosti.

Rimska šetnja Vižulom u izvedbi Istra Inspirita, a u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Medulin oživjela je dijelove iz rimske povijesti vezane za lokalitet Vižulu te pružila publici zanimljiv i edukativan doživljaj.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Domaći i strani posjetitelji mogli su uživati na autentičnoj povijesnoj lokaciji u novouređenom Arheološkom parku Vižula gdje su saznali zanimljive činjenice o povijesti rimske vile, životu Rimljana u jednom od najstarijih ljetnikovaca Rimskog carstva te uživati u jedinstvenom zalasku sunca.

Izvođači Istra Inspirita publici su približili povijesne činjenice kroz zanimljivu interpretaciju rimske povijesti te su tijekom interpretativne šetnje na hrvatskom i engleskom jeziku prenijeli detalje o životu Rimljana na tom poluotoku, termalnom kompleksu koji je postojao unutar vile, rimskoj vojnoj strategiji koja im je služila i pri odlasku na poznate rimske gozbe te su dočarali kako je izgledala vila s predivnim mozaicima.

Redatelj i glavni protagonist novog kulturno-doživljajnog proizvoda iz palete Istra Inspirita je Frano Novljan, dok su u izvedbi sudjelovali Dejan Gotal, Ivona Bulešić i Sedina Cerovac. Nenad Cukon zaslužan je za osmišljavanje i izradu autentičnih kostima rimskog razdoblja, dok je asistent režije povjesničar dr. sc. Matija Drandić.

Turistička zajednica Općine Medulin već dugi niz godina razvija kulturno-doživljajni turizam destinacije, a ovoga ljeta još će se 10. kolovoza održati Malin Fest, zatim Crispo 19. kolovoza, te još jedna interpretativna šetnja Vižulom, 9. rujna.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.